Поставянето на ваксината срещу COVID-19 на медици на първа линия

...
Поставянето на ваксината срещу COVID-19 на медици на първа линия
Коментари Харесай

Старт на ваксинациите в Стара Загора и Русе

Поставянето на имунизацията против COVID-19 на медици на първа линия продължава на 28 декември и в областите Стара Загора и Русе, съобщи dariknews.bg.

В първия ден имунизация ще бъде направена на медици в УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ и МБАЛ „ Тракия “ в Стара Загора. Процесът ще продължи поетапно, като бъдат обхванати всички декларирали предпочитание за слагане на ваксина лекари, медицински експерти, санитари, фармацевти, помощник-фармацевти, стоматолози и общопрактикуващи лекари.

В област Стара Загора техният брой все още е към 1150. Регионална здравна ревизия – Стара Загора е отправила документално условие за откриване на кабинети за осъществяване на имунизация против COVID-19 към лечебните заведения за болнична помощ в региона. На първите две лечебни заведения, в които стартира слагането на ваксина, са обезпечени нужните консумативи и съпътстващата документи.

В подготвеност ще бъде и имунизационният кабинет в РЗИ – Стара Загора. В рамките на три дни в Русе първата доза от имунизацията ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и различен здравен личен състав от лечебните заведения за болнична помощ в района, както и от Центъра за незабавна здравна помощ, Центъра за психологично здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР