Поставеният под №3 Жил Мюлер изтръгна много труден успех срещу

...
Поставеният под №3 Жил Мюлер изтръгна много труден успех срещу
Коментари Харесай

Жил Мюлер излъга Андреас Сепи в маратонски двубой

Поставеният под №3 Жил Мюлер изтръгна доста сложен триумф против Андреас Сепи с 4-6, 7-6(5), 7-6(2) и се класира за четвъртфинал на Sofia Open 2018. Мачът продължи 2 часа и 35 минути. Представителят на Люксембург ще срещне спечелилия от мача Мариус Копил (Румъния) - Блаж Кавчич (Словения). Залогът е полуфинал против №2 Адриан Манарино (Франция).

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Сепи употребява инерцията от вчерашния мач и удари още в първия гейм на мача. Той изпусна три точки за пробив, само че осъществя четвъртата и взе самодейността.

Мюлер се ограничаваше да сервира добре и съумя да стигне до опция за връщане на брейка едвам в осмия гейм. Но Сепи съумя да удържи подаването си след 14 разиграни точки най-много с помощта на началните си удари от " адвантидж " полето.

Италианецът съумя да затвори частта с гейм на нула за 6-4 след 45 минути.

 Снимка 339010
Източник:

Втората част стартира като първата - с бърз пробив за Сепи. Но Мюлер не смяташе да се предава и незабавно се върна с брейк на нула.

Постепенно представителят на Люксембург стартира да господства, само че по този начин и не можа да пробие и частта закономерно доближи до тайбрек.

В него беше ясно, че една брейк точка ще дефинира спечелилия. Това се случи в седмата, когато Мюлер излезе напред и Сепи сбърката. Това накара един доста разпален почитател на Жил Мюлер да изпадне в еуфория.

 Снимка 339012
Източник:

Последният трети сет беше успех на " сервиращия " тенис. В него не се стигна до нито една опция за пробив.

В тайбрека разликата в класитеси пролича. Мюлер се освободи и със страхотни отигравания дръпна с 6-1. Сепи отрази със сервис първия мачбол, само че при последното отиграване Мюлер приключи с обаятелен бекхенд по правата.

Жил Мюлер направи 23 аса против 14 за Сепи. Точките са 119 на 112, като спечелилият завоюва 40, когато посреща против 29 за изгубилия. Сепи направи повече пробиви 2 на 1, само че загуби мача.

 Снимка 339011
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР