Поставеният под номер 6 в основната схема Марин Чилич се

...
Поставеният под номер 6 в основната схема Марин Чилич се
Коментари Харесай

Марин Чилич се промъкна през иглени уши до четвъртия кръг в Мелбърн

Поставеният под номер 6 в главната скица Марин Чилич се класира доста мъчно за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия, откакто се наложи с 4:6, 3:6, 6:1, 7:6(8), 6:3 над испанеца Фернандо Вердаско.

Хърватинът, който преди година доближи до финала на шампионата, бе на косъм от отпадането и преодоля испанския деец освен с класа, само че и с огромна доза шанс. Вердаско направи 27 аса, водеше с два сета, а в четвъртия имаше и два мачбола в тайбрека. Именно при втория от тях настъпи и кулминационната точка в дуела, когато на собствен сервис Вердаско направи двойна неверна.

В този миг ходът на срещата се обърна и до края и Чилич имаше доста огромно предимство. Хърватинът завоюва идващите две точки, с цел да изравни сетовете на 2:2 след 10:8 точки в тайбрека на четвъртия сет, а в петия осъществя ранен пробив и бързо дръпна с 3:0 гейма. Последният сериозен миг за Чилич пристигна при 4:2 гейма в негова изгода, когато Вердаско имаше три следващи точки за пробив при 40:0, само че още веднъж с огромно самообладание хърватинът ги отрази, с цел да затвори мача минути по-късно след съвсем 4:30 часа игра.

За място на четвъртфиналите Чилич ще играе с различен испанец - Роберто Баутиста-Агут, който по-рано през днешния ден надигра в три сета руснака Карен Хачанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР