Поставените за обществено обсъждане проект на наредба за изменение и

...
Поставените за обществено обсъждане проект на наредба за изменение и
Коментари Харесай

БСП Кюстендил със свое предложение за определяне на местните данъци и такси

Поставените за публично разискване план на разпоредба за изменение и допълнение на разпоредба за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги на територията на община Кюстендил и план на разпоредба за изменение и допълнение на разпоредба за установяване размера на локалните налози на територията на община Кюстендил бяха тематика на конференция на ръководителя на общинската конструкция на Българска социалистическа партия Йордан Тодоров.

„ Това, което ни тормози е, че не е дадена задоволително публичност, както във връзка с тези промени по този начин и действителния размер на нарастване, а по този начин също и претекстовете към тези оферти ”,заяви Тодоров.

Реалното нарастване на налога за коли е към 50-60 %, а за по старите коли, който са под евро 3 действителното нарастване е към 90 % или съвсем двоийно, уточни Тодоров.

„ Ще дам образец за всеобщо употребен автомобил с мощ към 90 киловата до стандарт евро 3. В момента налога на подобен авотомобил е 119 лв. и 79 сртотинки, а в случай че бъде призната предлаганата смяна налога за подобен автомобил ще бъде 216 лв. и 45 стотинки, което е нарастване от 89 %. Абсолютно голословно е такова нарастване, още повече че общината не е направила нищо, с което да понижи потреблението на коли. В момента съвсем всички фамилии са длъжни да имат по 2 автомобила т.к. би трябвало да вървят на работа, да карат и прибират деца от детски градини и учебни заведения и единствения вид е да имат автомобил заради справедливи аргументи. Автобусните линии свързващи селата с града през годините понижиха съвсем до изгубване, липсва градски превоз, наред с това общината подготвия за жителите платени паркоместа. Освен, че нарастването е голямо се предлага в миг на невиждана инфлация, особенно изразена в цените на горивата и енергоносителите.

Наред с това се подвига налог здания и боклук с близо 80 %.

Не е обикновено всички налози да се усилят по едно и също време и то с такива проценти в най-тежкия миг. Постоянно слушаме от кмета за устойчивия напредък и развиване на общината, а действително се оказва, че това може би не е тъкмо по този начин. На толкоз добре разрастваща се община да се постанова да вдигне всички съществени налози близо двойно не наподобява като разцвет, което е видно и от последните данни за приходи, като община Кюстендил е на последно място с най-ниските ”, съобщи Тодоров.

Тодоровкоментира и тематиката с плануваното СМС – паркиране, което за 30 минути ще коства 50 ст.:
" Това не ми е известно да съществува в различен град, което може да докара до комплициране в жителите и налагане да заплащат санкции за репатриране. Отделно от това не е ясно какъв брой от тези 50 стотинки ще отидат към мобилни оператори, ще има ли частна компания, която да обработва СМС-ите, което е честа процедура съществуваща и в Столицата до 2019 година. Както и банковите такси за прекачване на получените суми. Да не се окаже, че само ще събираме пари от жителите, които да отиват не по предопределение, а в мобилни оператори, частни компании и банкови такси и прехвърляния. Преди да бъде препоръчано за гласоподаване следва да има информация ", съобщи Тодров.
Ето и част от предложенията, които Българска социалистическа партия – Кюстендил, внася за разглеждане
За първите 30 минути паркирането да е гратис.
Относно таксите за живущите с непрекъснат адрес наоколо до платените зони:
-За един месец /със непокътнато място/ - 60,00лв.
- За една година /със непокътнато място/ - 600,00лв.
Също по този начин общинските съветници от Българска социалистическа партия смятат, че такси в по - невисок размер следва да са планувани с изключение на за хората, които живеят наоколо, по този начин и за хората, които работят или правят комерсиална или различен тип активност наоколо до платените зони.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР