Постановка на открито - на каскадите в Смолян, готви младият

...
Постановка на открито - на каскадите в Смолян, готви младият
Коментари Харесай

Постановка на каскадите в Смолян готви млад и амбициозен режисьор

Постановка навън - на каскадите в Смолян, готви младият и упорит режисьор Делян Илиев. Премиерата на първия театър от началото на изключителното състояние „ Там, където не сме “ по стихове на Георги Господинов ще е в петък и събота от 21 часа, пред Родопския трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “.
„ Решихме преди няколко месеца, при по този начин създалата се конюнктура в изключително състояние, да създадем театър като играем на открито, с цел да може някак си да улесним прехода към връщането на публиката в театъра, съобщи режисьорът.
Пред публицисти той показа, че желаят да стартират извън и след това - през стол, през място, с цел да може публиката наесен да се върне в самата постройка.
„ Идеята за спектакъла по едноименното стихотворение на Георги Господинов е отпреди няколко години - моя и на управлението на театъра. Тя доста пъти се отлагаше и, Слава Богу, тъкмо в този момент му е момента и мястото. Така взехме решение да разтворим още едно крило на Родопския трагичен спектакъл, да излезем пред него - на така наречен site-specific theater - място, което не изисква фон. То самото е фон и по отношение на него сме се пробвали да създадем една драматургия, която сами сме основали от разказите, романите и най-много поезията на Георги Господинов “, добави Илиев.

Режисьорът изясни, че представлението не се прави за финансов доход, а с цел да има, въпреки и в изключителна епидемиологична конюнктура, просвета в Смолян.
„ По-добре, че в този момент му е пристигнало времето на спектакъла, - сподели Илиев, тъй като преди години може би щях да я претупам и да я направя доста по-лигаво, в сравнение с благодарение на тези чудесни хора. Това са актьорите от трупата на Родопския трагичен спектакъл - Димитър Димитров, Емилия Ованесян, Атанас Найденов и Димитър Мартинов, и посетител артистите Преслава Георгиева и Самуела-Ивана Церовска, която, надяваме се, нашата аудитория помни от " Антигона и хората ".

Разказът, определен за драматургична основа, е една история на мъж и жена, които се срещат, срещат се, случва се нещо като обич от пръв взор, само че с ясното схващане, че би трябвало да се разделят след един час, без да има късмет сред тях нещо да се случи. Те чакат аероплан на летище.
В този един час обаче те вземат решение да си измислят цялостен живот, неслучил се. Да си измислят биография отпреди да се познават и по-късно - да си отмъстят на случая, който ги е събрал, с цел да ги раздели. В тези техни мечти, съчинения и любовни случки, са стихотворенията на Героги Господинов. Почти цялата част на поезията минава през първо влюбване, първа любовна нощ, живеене дружно, раздели, изневери.
Шестимата артисти минават през тези срещи. Непрекъснато двойките се сменят, минават през възрастта на инцидентно срещналите се двама. Останалите четирима артисти, които не са част от двойката, са в ролята на хор, който „ случва “ онлайн техните мечти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР