Посолството на Украйна в Тбилиси направи изявление относно обявеното на

...
Посолството на Украйна в Тбилиси направи изявление относно обявеното на
Коментари Харесай

Посолството на Украйна в Грузия проверява случая със заловените експлозиви, минали и през България

Посолството на Украйна в Тбилиси направи изказване по отношение на оповестеното на конференция през вчерашния ден от Службата за държавна сигурност на Грузия. Вчера тя разгласи, че на грузинска територия са хванати взривни устройства и субстанции, които по пътя от украинското пристанище Одеса за съветския град Воронеж са минали преди този момент през Румъния, България и Турция, предава Българска телеграфна агенция. Взривовете били маскирани като батерии.

" Посолството на Украйна ревизира информацията, оповестена на брифинга на Службата за държавна сигурност на Грузия, и проверява всички условия, по-специално по отношение на – както беше обявено – присъединяване на украински жители в противозаконни действия. Посолството чака грузинската страна да се въздържа от политизиране на случая ", гласи изказването.

" Заявяваме съпричастност и подготвеност за градивно взаимоотношение с правоохранителните и други способени органи на Грузия за обективно, независимо и изчерпателно изясняване на всички условия по случая, както и за установяването на действителните уредници ", се споделя още в позицията на украинското посолство в Грузия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР