Посолството на Украйна у нас обвини Българското национално радио в

...
Посолството на Украйна у нас обвини Българското национално радио в
Коментари Харесай

Украинското посолство обвини БНР в нарушение на моралните стандарти в журналистиката

Посолството на Украйна у нас упрекна Българското национално радио в жестоко нарушаване на професионалните и морални стандарти в публицистиката.

Повод за това се трансформира анонс на предаването " Политическо неточно " по БНР, в което ще гостува съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова.

Посолството на Украйна показва голямо отчаяние и надълбоко оскърбление по отношение на анонса, че представител на кремълския режим ще гостува в предаването.

" Участие на представител на страна агресор в предаване на национална медия не е полемика или продан на отзиви, а неприкрита поддръжка на кремълския режим ", акцентират от украинското посолство.

От там са безапелационни, че даване на медийни изяви на посланика на Русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена експанзия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят.

Посолството на Украйна декларира, че " няма да се възползва от правото на отговор, общително препоръчан от управлението на БНР, тъй като в тази ситуация не става дума за друга позиция или различно мнение ".

Украинското посолството е изпратило публично послание до Народното Събрание и виновните институции в България, с искане да се сезират всички регулаторни и способени органи за нарушаването на професионални, морални и етически стандарти от страна на предаването на " Политически неточно " в БНР, което " работи само в поддръжка на съветската агитация и дезинформация ".

В позицията си показват още, че Посолството на Украйна е получило покана за посещение в " това дискредитирано от години предаване, подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война, само че я прави оценка като опит за маскиране на хибридната активност на водещия, дезинформация и замяна на полезности, употребявайки за тази цел медийна самостоятелност и независимост на слово ".
 Русия даде две седмици на кореспондента на БНР да напусне страната
Русия даде две седмици на кореспондента на БНР да напусне страната

Ангел Григоров публично върна акредитационните си документи в съветското МВнР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР