Посолството на САЩ в Украйна призова днес американските граждани да

...
Посолството на САЩ в Украйна призова днес американските граждани да
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в Украйна призовава американските граждани да обмислят незабавно заминаване

Посолството на Съединени американски щати в Украйна прикани през днешния ден американските жители да обмислят неотложно овакантяване на страната, защото ситуацията е " непредсказуема поради нараснала опасност от съветски военни дейности ", съобщи Ройтерс.

Ситуацията със сигурността в Украйна може да се утежни за малко време, сподели дипломатическото посланичество на своя уеб страница.

По-рано тази седмица Съединени американски щати приканиха своите жители да не пътуват до Украйна.

Съединените американски щати към момента чакат, че Русия може по един или различен метод " да употребява военна мощ " против Украйна, " може би " доникъде на февруари, съобщи през днешния ден американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман, съобщи Франс прес.

" Всичко демонстрира, че съветският президент Владимир Путин " в даден миг ще употребява военна мощ, може би доникъде на февруари ", сподели Шърман, като увери, че не знае дали той е " взел дефинитивно решение " да премине в нахлуване.

Не зная какво минава през главата на президента Путин. Никой не знае, знае само самият президент Путин, съобщи Шърман по време на онлайн конференция на " Ялта юропиън стратеджи " - конгрес за обмяна на отзиви за " европейското бъдеще на Украйна ".

Мисля, че даже хората към него не знаят какво ще направи той в последна сметка, добави тя.

Шърман, която е вторият човек в американската дипломация, сподели също, че зимните олимпийски игри в Пекин, които се откриват при започване на февруари с гала, на която ще участва съветският президент, може " да окажат влияние върху работната му стратегия и преценката му ".

Всички знаем, че игрите в Пекин стартират на 4 февруари с гала по откриването и президентът Путин ще е там. Мисля, че евентуално китайският президент Си Цзинпин няма да е доста вдъхновен, в случай че Путин избере този миг за навлизане в Украйна, сподели Уенди Шърман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР