Посолството на САЩ в Киев публикува предупреждение към американските граждани

...
Посолството на САЩ в Киев публикува предупреждение към американските граждани
Коментари Харесай

„Обмислете заминаване сега“. Посолството на САЩ в Киев призова американските граждани да напуснат Украйна

Посолството на Съединени американски щати в Киев разгласява предизвестие към американските жители в Украйна да обмислят напускането на страната поради "непредвидимата " обстановка на фона на засиленото напрежение с Русия и скупчването на войски до границите.

„ Ситуацията със сигурността в Украйна продължава да бъде непредвидима, заради възходящата опасност от съветски военни дейности и може бързо да се утежни “, се споделя в изказване на посолството от сряда. „ Посолството на Съединени американски щати приканва американските жители в Украйна да обмислят заминаването си в този момент, употребявайки търговски или други частни транспортни благоприятни условия ".

В четвъртък стана ясно, че Съединени американски щати отхвърлят публично настояването на Русия НАТО да постави завършек на разширението си и предложиха "сериозeн дипломатически път " за понижаване на напрежението сред Москва и Запада на фона на скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

Русия е струпала, настояват западни разузнавания, до границата с Украйна и организира поредност сухопътни и морски военни учения. Това провокира опасения за нахлуване, изключително на фона на нелегално анексирания от Москва украински полуостров Крим през 2014 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР