Посолството на Русия в Техеран обяви, че руски журналист е

...
Посолството на Русия в Техеран обяви, че руски журналист е
Коментари Харесай

Иран арестува руска журналистка, заподозряна в шпиониране за Израел

Посолството на Русия в Техеран разгласи, че съветски публицист е бил арестуван в иранската столица.
Посолството през днешния ден удостовери информациите, че Юлия Юзик е в ареста в Техеран, само че обявиха, че към момента изследват детайлностите.
Бившият брачен партньор на Юзик Борис Войцеховски съобщи във " Facebook " през днешния ден, журналистката е била в Иран от четири дни и че тя му се е обадила от ареста, казвайки, че са ѝ били повдигнати обвинявания за шпионаж в интерес на Израел.

#RUJ is concerned about the ruscorr Yulia Yuzik arrested. She was arrested by Islamic Revolutionary Guards Corps members yesterday in Tehran.#RUJ is closely following the development and calls on the #IFJ to join forces to clarify this issue. pic.twitter.com/12hT7hqQ7M
— Russian Union of Journalist: NewsOpinions (@RujNews) October 4, 2019
Той също по този начин написал, че Юзик е работила в Иран като сътрудник в предишното и е пътувала там, откакто е получила неуточнена покана. Тя е получила опция да направи малко телефонно позвъняване до Русия през вчерашния ден вечерта, посочи той, добавяйки, че тя седи на пода в килията си и не може да се свърже с външния свят.
" Взеха ѝ паспорта идването в Техеран и ѝ споделиха, че ще го върнат при заминаването ѝ ", означи още Войцеховски.
" Ислямската революционна армия проникна в хотелската ѝ стая през вчерашния ден и я упрекна в съдействие със службите за сигурност на Израел ", добави той.
Юзик, която е работила за няколко известни съветски издания и беше сътрудник от Иран, разгласява фотоси от пътуването си в Instagram по-рано тази седмица, като споделя, че обича да е там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР