Посолството на Република България в Делхи е в постоянен контакт

...
Посолството на Република България в Делхи е в постоянен контакт
Коментари Харесай

Външно Министерство Съобщи: Българи В Атакуваните Хотели В Шри Ланка!

Посолството на Република България в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолството на страните от Европейски Съюз в Делхи, където се подава настояща информация от Коломбо, в тази частност и от Делегацията на Европейския Съюз (ДЕС).

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да проявават нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при изключителна обстановка и в отвън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Президентът на Шри Ланка Маитхрипала Сирисена сподели, че е в потрес от случилото се, а министър председателят Ранил Викремесингхе жигосах атентатите. " Осъждам уверено позорните офанзиви против нашия народ. Призовавам всички шриланкийци да останат единни и мощни в тези трагични времена ", написа Викремесингхе в Туитър, твърдейки, че държавното управление взема " незабавни ограничения за преодоляване на обстановката ".

Припомняме, че началникът на националната полиция Пуджутх Джаясундара е алармирал преди десетина дни службите си, че ислямистко придвижване на име " Нешънъл Таухид джамаат " (НДТ) възнамерява " самоубийствени атентати против значими църкви и Висшата индийска комисия ".НТД стана известна предходната година с оскверняването на будитстки скулптури - будизмът е преобладаващата вяра в Шри Ланка.

В страната с население от 21 милиона души живеят към 1,2 милиона католици. Будистите съставляват към 70 % от популацията, 12 % са хиндуисти, мюсюлманите са 10 %, а 7 на 100 са християни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР