Посоката в която ще действа КПКОНПИ в следващите няколко години,

...
Посоката в която ще действа КПКОНПИ в следващите няколко години,
Коментари Харесай

Корупцията в малките общини - фокус на КПКОНПИ в следващите няколко години

Посоката в която ще работи КПКОНПИ в идващите няколко години, ще бъде корупцията в дребните общини. Това сподели за обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " специалистът по национална сигурност и някогашен заместник-министър на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.
" Това че Европейски Съюз чака от нас съществени дейности или най-малко проява на предпочитание да се борим с корупцията, несъмнено ще докара до дейности. Аз мисля, че тези дейности в идващите години ще са равнище кметове на дребни градове. Въпреки многочислените сигнали, които огромните градове предават до най-различни институции, никой не посмя да направи съществено следствие на това, какво се случва в тях. Ясно е, че нещо се случва, щом след един скъпо струващ ремонт след по-малко от половин година улиците се изпълват с вода, а плочките шляпат ", разяснява той.
По думите на Николай Радулов локалната власт е най-забележима за елементарните хора и концентрацията на Антикорупционния орган върху нея ще сътвори позитивно усещане у жителите. По думите му у хората съществува страхът, че могат да станат обект на незаслужено гонене. Това свое изказване той изясни с очевидният метод за заплашване на всички, които са се изказали с мнение, че с метода за арести, като този на кметицата на столичния квартал " Младост ", се нарушава Наказателно-процесуалният кодекс. Експертът предизвести, че хората стартират да се съмняват, дали събраната информация се употребява за търсене на истина или за заплашване и рекет. По думите му най-вероятно препоръчаният за ръководител на Антикорупционния орган Сотир Цацаров ще заеме поста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР