Посоката в която ще действа КПКОНПИ в следващите няколко години,

Посоката в която ще действа КПКОНПИ в следващите няколко години, ...

Корупцията в малките общини - фокус на КПКОНПИ в следващите няколко години.

Посоката в която ще действа КПКОНПИ в следващите няколко години, ще бъде корупцията в малките общини. Това каза за обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" експертът по национална сигурност и бивш заместник-министър на МВР проф. Николай Радулов.
"Това че ЕС очаква от нас сериозни действия или поне демонстрация на желание да се борим с корупцията, определено ще доведе до действия. Аз мисля, че тези действия в следващите години ще са ниво кметове на малки градове. Въпреки многобройните сигнали, които големите градове предават до най-различни институции, никой не посмя да направи сериозно разследване на това, какво се случва в тях. Ясно е, че нещо се случва, щом след един скъпо струващ ремонт след по-малко от половин година улиците се изпълват с вода, а плочките шляпат", коментира той.
По думите на Николай Радулов местната власт е най-забележима за обикновените хора и концентрацията на Антикорупционния орган върху нея ще създаде положително впечатление у гражданите. По думите му у хората съществува страхът, че могат да станат обект на несправедливо преследване. Това свое твърдение той обясни с очевидният подход за сплашване на всички, които са се изказали с мнение, че с начина за арести, като този на кметицата на столичния квартал "Младост", се нарушава Наказателно-процесуалният кодекс. Експертът предупреди, че хората започват да се съмняват, дали събраната информация се използва за търсене на правда или за сплашване и рекет. По думите му най-вероятно предложеният за председател на Антикорупционния орган Сотир Цацаров ще заеме поста.

Източник: actualno.com