Посочвайки като причина за крайното си решение желанието на компанията винаги да

...
Посочвайки като причина за крайното си
решение желанието на компанията винаги
да
Коментари Харесай

Porsche се отрече от дизелите

Посочвайки като причина за крайното си решение желанието на компанията винаги да дава отговор на потребителските изисквания, именитата марка Porsche обяви, че компанията ще преустанови предлагането на своите коли с дизелови мотори.

“Porsche не демонизира дизела ”, коментира Оливер Блум, изпълнителен шеф на Porsche AG. “Той е и ще продължи да бъде важна технология за задвижване. За нас, като производител на спортни автомобили обаче дизелът постоянно е играл вторична роля, и достигнахме до умозаключение, че бихме желали бъдеще без дизел. Естествено, ние ще продължим да се грижим за нашите клиенти с дизел, с професионализма, който чакат ”.

От Porsche споделят, че компанията ще съсредоточи напъните си в хибридизацията и електрификацията на своето портфолио, като до 2022 година марката ще е вложила повече от 6 млрд евро в тези системи за алтернативно задвижване.

Според данните на Porsche, 63% от всички представители на Panamera продавани в Европа са хибридни, до момента в който пазарът на дизелови представители на портфоилото на марката е бил едвам 12% от общата й реализация за изминалата година.

През идната година Porsche ще направи една от най-важните крачки в своята история, като стартира на пазара изцяло електрическия си и дава обещание до 2025 година всеки един от нейните модели да бъде разполагаем и в електрифицирана версия- plug-in хибрид или напълно електрическа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР