Последва отговор от ГЕРБ по-късно днес и от него стана

...
Последва отговор от ГЕРБ по-късно днес и от него стана
Коментари Харесай

От ГЕРБ отклониха поканата за петъчна среща с ПП-ДБ, насрочиха преговорите за събота

Последва отговор от ГЕРБ по-късно през днешния ден и от него стана ясно, че не утвърждават планувания ден и час. От партията на Бойко Борисов избират срещата да се състои не на следващия ден, а в събота, в Народното събрание. Това написа в поканата на ГЕРБ, изпратена до сътрудниците в ротацията и огласена пред медиите.

Така сътрудниците в ротацията се разминаха още на старта на договарянията за кабинета - в деня и часа на срещата.

" В отговор на получената от Ваша страна покана, преговорният екип в състав - Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян, заявяваме следното: С цел провеждането на градивен и ефективен разговор, предлагаме договарянията да стартират по плана на " Споразумение за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание сред ГЕРБСДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Механизъм за взимане на решения ", с които разполагате, както и състав и конструкция на Министерски съвет ", пишат от преговорния екип на ГЕРБ.

" Основните правила и цели на ръководство са заложени, както в нашите работни планове, по този начин и във Вашия меморандум.

Считаме, че едвам откакто и в случай че реализираме единодушие по съглашението и механизма на ръководство, можем да продължим взаимно по изработването на законодателната и управническа стратегии. Предлагаме договарянията да стартират на 9 март 2024 година, в 10:00 ч. в зала 232 на Народното събрание. Очакваме Вашето удостоверение във допустимо най-кратки периоди, в границите на деня ", пишат Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

По обед пък Кирил Петков сподели на публицистите в Народното събрание тяхната покана, която изпращат от името на ПП-ДБ на ГЕРБ-СДС. Предложението беше да стартират договарянията още в петък в 14:00 часа. Все още не е явен какъв ще бъде отговорът на ПП-ДБ и по кое време тъкмо ще проведат договарянията, които би трябвало да дадат отговор на въпроса - ротация или предварителни избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР