Последното попълнение на Левски Хоакин Фернандес Пертусо даде първото си

...
Последното попълнение на Левски Хоакин Фернандес Пертусо даде първото си
Коментари Харесай

Хоакин: Изобщо не се замислих, когато ми предложиха да премина в Левски

Последното попълнение на Левски Хоакин Фернандес Пертусо даде първото си изявление след прекосяването си на " Герена ". Уругваецът приказва пред клубната телевизия за акомодацията си в тима, усещанията от треньорския щаб и равнището на българския шампионат. 25-годишният бранител дебютира с гол в контролата против Шахтьор Донецк до 19 години (2:1) и последователно ще бъде налаган в състава, защото е леко изостанал в подготовката.

Хоакин, по какъв начин се чувстваш след първите си дни в Левски и срещата с новите ти съотборници?

- На първо място желая да благодаря на клуба и момчетата по метода, по който бях признат в тима. Също по този начин за доверието, което ми гласоподаваха и че всички се пробват да създадат моите първи дни по-лесни и приятни. За мен е голямо благополучие и наслаждение да съм част от Левски.

" Син " халф навън за дуелите с Пирин и Крумовград

Ето детайлности

Разкажи малко повече за себе си и твоята кариера. Кога стартира да се занимаваш с футбол?

- Като дете упражнявах два спорта - футбол и баскетбол. На 16 години отпътувах за Монтевидео и тогава започнах да се приготвям напълно с юношеските обединения на Ривър Плейт. Така се отдадох на футбола. Имах щастието да дебютирам на 18 в мъжкия състав. След това ме продадоха в Нидерландия на Хееренвен. По-късно последваха няколко преотстъпвания и след интервали в Европа и родината ми дойдох в Левски.

Как се стигна до предлагането от Левски?

- Приех го като един реванш за мен мигане на ориста още веднъж да се върна в Европа. Изобщо не се замислих, когато в края на януари получих предлагането от клуба. Щастлив съм, че направих този избор.
 Рикардиньо: Няма да спрем да мечтаем за шампионска купа
Рикардиньо: Няма да спрем да мечтаем за шампионска купа

" Ще вкарам 20 гола "

Направи ли изследване в какъв клуб идваш?

- Да, когато написах името в интернет и още от първите материали разбрах, че става дума за доста огромен клуб. Единственото, което остава, е да покрия упованията, които има към мен. Това ме задължава, тъй като към този момент съм част от Левски.

Бързо ли привикна с ситуацията в тима? Помага ли ти за акомодацията, че има играчи от Южна Америка в Левски?

- Разбира се, това улеснява акомодацията и престоя ми, тъй като има доста латиноамериканци. Към тях добавям и Хосе Кордоба, който е от Панама. Нашият живот е една концепция по-различен, само че мисля, че всичко ще е наред да привикна бързо с ситуацията.
 Звезда? Уелтън остана капо в контролите на Левски - няма нито гол, нито асистенция
Звезда? Уелтън остана капо в контролите на Левски - няма нито гол, нито асистенция

Нападателят се показа кошмарно по време на подготовката

Вече записа неофициалния си дебют, в който вкара гол. Очакваше ли толкоз бързо да се разпишеш?

- Трябва да съм доста благополучен от дебюта си. Не мога да кажа, че съм го очаквал, само че съм щастлив, че по този начин се получи. Дано продължа по същия метод.

Какво почувства в първите ти моменти със синята фланелка?

- Както при всеки дебют, може би първите минути бяха малко по-нервни за мен. Но с изминаване на времето моите съотборници ме накараха да се усещам доста добре на терена, като вкъщи си. След гола бях доста благополучен и щастлив, че съм оказал помощ на тима.

Свикваш ли към този момент с условията на треньорския щаб и по-специално на Николай Костов?

- Да, приказвах с треньорския щаб, само че сигурно ми предстоят още доста такива. Трябва да вляза в крайник с играта на тима и да си подредя в главата всичките условия към мен. Колкото повече информация добивам и имам диалози с треньорския щаб, толкоз е по-добре за мен и целия тим.

Имаш ли към този момент наблюдения какво съставлява българското състезание и на какъв футбол се залага?

- Да, това е футбол, който е доста друг от този, изповядващ се в Уругвай. Много изискващ и ми направи усещане, че има огромна конкуренция в шампионата. Очаквам да се оправя добре, както и тимът.

Какви цели си поставяш с Левски?

- В персонален проект си поисквам колкото се може по-бързо да навляза в ритъма на тима, с цел да мога да оказа помощ. За мен всеки един мач е край и би трябвало да приключи с победа. Независимо против кого се изправяме - отбор от дъното на класирането или подобен, който е пред нас.

Какво би поискал на почитателите?

- Първо желая да им благодаря. Още с кацането ми на летището в София ме накараха да се усещам доста добре. Веднага разбрах, че съм пристигнал в огромен тим. Ще направя всичко по силите си да изживеят щастливи моменти, тъй като го заслужават. Да са спокойни, защото ще давам максимума от себе си до последната минута във всеки мач. Само Левски!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР