Последното изявление на Русия за предполагаемата готовност за преговори е

...
Последното изявление на Русия за предполагаемата готовност за преговори е
Коментари Харесай

Украйна: Изтеглянето от Херсон е поредна руска димна завеса

Последното изказване на Русия за хипотетичната подготвеност за договаряния е следващата димна завеса, целяща да спести време за прегрупиране на силите.

Това съобщи представителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко във Фейсбук, представен от " Укринформ ".

" Изявлението на Министерството на външните работи на Русия е следващата димна завеса. Руските публични лица приказват за договаряния всякога, когато съветските войски са победени на бойното поле. Москва не се интересува от възобновяване на мира в Украйна ", сподели представителят.

Николенко е уверен, че посредством преструване на подготвеност за разговор Руската федерация се пробва да завоюва време за прегрупиране на силите си , подготовка на новомобилизирани елементи, разрешаване на казуса с дефицита на оръжие и решение на логистичните проблеми, преди да прибегне до нови талази на експанзия към Украйна.

" Вече преминахме през това през 2014-2015 година ", акцентира представителят.



Дипломатът също по този начин означи, че тези, които в действителност са заинтригувани от мирните договаряния, не унищожават градове и села, не убиват цивилни, не унищожават енергийната инфраструктура, не злоупотребяват с жителите на краткотрайно окупираните територии и не попречват доставките на храна.

" Позволете ми да ви припомня, че Украйна неведнъж е предложила договаряния. Но аз постоянно съм виждал или презрителна реакция и условие да се подчиним на ултиматумите на Кремъл, или следващ акт на геноцид против украинците ", акцентира Николенко.

Припомняме, че на 9 ноември представителят на външното министерство на Русия Мария Захарова съобщи, че страната е подготвена да договаря с Украйна, " като се вземат поради действителностите, които се обрисуват сега ".

Вчера съветските военни оповестиха евакуиране от Херсон. Официално бе обяснено с заплаха от наводнения и бяха упрекнати украинците.

Киев към този момент позволи, че Москва може да лъже с избрана цел и изрази нерешителност за изтеглянето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР