Последният заем, който взехме от близо 4,5 млрд. лв., е

...
Последният заем, който взехме от близо 4,5 млрд. лв., е
Коментари Харесай

Васил Велев : С тази политика няма да видим Еврозона

" Последният заем, който взехме от близо 4,5 милиарда лева, е на 5% рента. Лихвите ще се качат до 2,25 млрд. лева. Те ще бъдат и по-високи, тъй като доверието в страната ще се разклати. Прогнозиран е растеж в стопанската система, който няма да се състои. Няколко страни към този момент са в криза. Българската промишленост е на негативна територия като растеж с двуцифрена стойност и трендът се задълбочава ", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в студиото на  " Денят ON AIR ".

По думите му с тази политика няма да имаме Еврозона. Според него недостиг от 3% може да има единствено с нулиране на вложенията. 

" За тези 12 милиарда вложения не сме видяли показателен лист. Той трябва да е прецизен със съответните стойности, с цел да ги заложим в бюджета. Ще сме взели заеми и ще сме ги изхарчили ", разяснява Велев в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Няма промяна в държавната администрация, в бранш сигурност, в опазването на здравето има доста леки стъпки ", добави ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той уточни, че има доста неточни сметки. 

" 6 милиарда са заложени към тях, прибавете най-малко още 5 милиарда, които няма да се съберат. Това е нашата прогноза ", твърди Велев.

" За " Лукойл " и въобще за политиката на България в енергетиката и горивата се държим като " Левски " и ЦСКА - забравяме националния тим. " Лукойл " споделиха, че всичко е наред. За нас е значимо да имаме конкурентни цени ", съобщи Велев.

По думите му цените са пазарни и са най-ниските в Европейския съюз. Той добави, че не може да се създадат изкуствено ниски, тъй като има съгласуваност на пазарите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР