Последният самолет с британски войници, дипломати и официални лица е

...
Последният самолет с британски войници, дипломати и официални лица е
Коментари Харесай

Великобритания приключи евакуацията от Кабул

Последният аероплан с английски бойци, дипломати и публични лица е напуснал Кабул, с което се поставя завършек на 20-годишното английско военно наличие в Афганистан, потвърдиха от Даунинг стрийт.

Повече от 15 000 хиляди британци и афганистанци бяха евакуирани от Афганистан с военни полети от 14 август насам.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че в този момент е моментът да се оцени постигнатото през последните седмици и последните десетилетия, като образованието на девойките и намаляване на мощта на „ Ал Кайда “.

В писмо до въоръжените сили Джонсън признава, че рухването на Кабул в ръцете на талибаните сигурно е било мъчно за наблюдение и добавя, че това е мъчно време изключително за приятелите и околните на тези 457 военнослужещи, които дадоха живота си по време на войната.

От Даунинг стрийт прецизираха, че измежду евакуираните има 2200 деца, най-малкото от които е единствено на един ден. То се роди по време на полет до Бирмингам.

Британският дипломат в Афганистан сър Лоури Бристоу съобщи в събота, че е време да завърши последната фаза от интервенцията, само че държавното управление не е не запомнило хората, които към момента са в Афганистан и желаят да го изоставен.

Той удостовери думите на Борис Джонсън и неговите министри, че ще бъде направено всичко допустимо да им се помогне и след крайния период за евакуиране на съюзническите войски на 31 август.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР