Последният предизборен дебат на Референдум приключи със спор по темата

...
Последният предизборен дебат на Референдум приключи със спор по темата
Коментари Харесай

Последният дебат в Референдум: Бабикян връчи кюлче злато и евра на Тома Биков, Хамид Хамид брани Пеевски |

Последният избирателен спор на " Референдум " завърши със спор по тематиката корупция. Арман Бабикян от " Изправи се.БГ! Ние идваме! " връчи подправени кюлче злато и евра на Тома Биков от ГЕРБ, а Хамид Хамид още веднъж не пропусна да отбрани Делян Пеевски. 

Всичко стартира от изявление на Хамид, който съобщи, че Делян Пеевски е лидер на листите на Движението за права и свободи във Велико Търново и Благоевград, тъй като гласоподавателите го желали. " Хората желаят Пеевски в листите, тъй като той прави действителна политика и оказва помощ на хората ", твърди той.

Атанас Славов от " Демократична България " пък заяви, че издигането на тази кандидатура е  " политически цинизъм ", а Арман Бабикян пък разяснява, че Пеевски е " просто знак ". По думите му " мафията има доста лица и доста имена ".

Казвайки това, той връчи подправени кюлче злато и банкноти евро на Тома Биков от ГЕРБ. Това се случва.

Биков дефинира акта като " шоу " и " тъпотии " и по маниера на водача на партията си се опита да насочи тематиката към броя на умрелите от ковид през последното денонощие.

Ще има ли държавно управление?

" Видяхме цялостно нощно шкафче, само че изпразнени фондове ", разяснява Атанас Славов. Той съобщи, че би трябвало да се постави завършек на корупционните модели.

Славов изясни, че гаранция за последна и дълготрайна смяна е присъединяване на Демократична България в идващото държавно управление.

Тома Биков пък разяснява, че единственото, което са създали Демократична България, е да провалят два Народното събрание. Според него кабинет ще има единствено в случай че Румен Радев изгуби на президентските избори.

Арман Бабикян разяснява, че въпросът не е просто да има кабинет, само че да има и кабинет, който прави промени: " Кабинет, който работи за това да не живеем като в този момент ". Според него другояче няма смисъл въобще от изборите. " Правителство без нашите 12-13-14 депутати не може да се образува ", съобщи той.

Хамид пък счита, че в случай че не се образува още веднъж кабинет, то това ще е пагубно. " Няма да позволим на тези партии, които гръмко дават обещание съставяне на държавно управление, и този път да провалят Народното събрание ", даде обещание той.

От Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия упрекна Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ, че поради тях не е образувано държавно управление.

Славов пък го отвърна, че Българска социалистическа партия два пъти получава мандат, като и двата пъти не съумя да образува кабинет.

За коронакризата

Бабикян съобщи, че локдаун е трябвало да бъде въведен доста по-рано. По думите му е положително решение, че от през днешния ден за издаването на зелен документ ще се признава и пробата за антитела. " Нужна е имунизация, имунизация и имунизация ", беше безапелационен той.

Той добави, че сме очевидци на " гибелен популизъм " във връзка с ограниченията за оправянето с коронакризата.

Тома Биков пък разяснява, че за въвеждането на локдаун ще са нужни ограничения за отплата на бизнеса. По думите му зелените документи е трябвало да бъдат въведени с месец предупреждение. 

Той упрекна и Радев, който съгласно него е назначил антиваксър в Министерството на здравеопазването.

Хамид Хамид също насочи рецензии, само че към служебния кабинет, който се е провалил със оправянето с пандемията. 

Атанас Славов от Демократична България счита, че както при ГЕРБ, по този начин и при служебното държавно управление има " политическа приложимост " на рецесията.

Нужна ли е актуализация на бюджета?

Според Драгомир Стойнев Българска социалистическа партия такава е нужна. Движение за права и свободи също поддържа актуализацията.

Тома Биков пък укори някогашния финансов министър Асен Василев, който не можел да прави прогнози за повече от 2-3 седмици, поради което в този момент ще се прави " актуализация на актуализацията ".

Според Демократична България пък по-разумно ще е да се стартира работата по приемането на бюджета за 2021 година

Атанас Славов разяснява, че дупките в настоящия бюджет се дължат на обири, като тези посредством схемата с " Автомагистрали ".

Бабикян пък каза, че пари има и в този момент може да се прави обществена политика, която да не ограбва фамилиите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР