Последният ден от седмицата се очертава дъждовен. Валежи ще има

...
Последният ден от седмицата се очертава дъждовен. Валежи ще има
Коментари Харесай

Последният ден от седмицата ще е дъждовен, но топъл

Последният ден от седмицата се обрисува дъждовен . Валежи ще има в Южна България – обилни следобяд и през нощта против понеделник в Рило-Родопската област, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вечерта ще завали и в Северозападна България, само че там дъждът ще е по-слаб. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен и плевел, слаб до сдържан ще остане единствено в западната половина на Дунавската низина. Ще се задържи топло за февруари с оптимални температури сред 14 и 19 градуса, а в София – към 15-16 градуса.

Март е оптималното струпване на снегозапаси във високите елементи на страната, сподели Георги Рачев

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, само че без превалявания. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното – към 3-4 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, само че над 1800-2000 метра те ще са от сняг. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

Много топло време ни чака, добави климатологът

През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. На повече места в страната и повече по количество ще са в понеделник, а във вторник ще намалеят по обсег и количество.

През новата седмица температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за интервала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР