Последните успехи на Украйна срещу руските ракетни нападения са горчив

...
Последните успехи на Украйна срещу руските ракетни нападения са горчив
Коментари Харесай

Как ракетите Кинжал разочароваха Путин

Последните триумфи на Украйна против съветските ракетни набези са горчив удар за Русия, считат английските секрети служби. Украйна е поразила голям брой свръхзвукови ракети вид " Кинжал ", с които Русия е възнамерявала да нападна противовъздушната система на нападнатата страна, заяви английското министерство на защитата.

Британските данни се покриват с тези на висшия главнокомандващ на украинската войска Валерий Залужни. Във вторник той разгласи, че шест ракети " Кинжал " са били свалени от украинската противовъздушна защита.

Изключително бързи и маневрени

Ракетите " Кинжал " се изстрелват от съветски бойни самолети от вида МиГ-31К. Балистичните оръжия могат да летят извънредно високо и бързо и все пак са доста маневрени. Наред с офанзивите против украинската противовъздушна защита Москва е употребила тези ракети и за удари против украински складове на първични материали и оръжие.

В началото на май Украйна за първи път разгласи, че е съумяла да смъкна ракета " Кинжал " с американската установка за противовъздушна защита " Пейтриът ". Русия опроверга случилото си, само че американското министерство на защитата го удостовери.

" Очевидната накърнимост на " Кинжал " евентуално е както изненадваща, по този начин и неприятна за Русия - в случай, че Владимир Путин разгласи тези ракети за непобедими ", пишат още специалистите на английското военно министерство.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР