Последните успехи на руските въоръжени сили на украинския фронт принуждават

...
Последните успехи на руските въоръжени сили на украинския фронт принуждават
Коментари Харесай

Западът извлича поуки от провала на украинското контранастъпление

Последните триумфи на съветските въоръжени сили на украинския фронт принуждават представителите на НАТО да признаят боеспособността на Москва. По политически аргументи те не приказват за гибелта на Украйна, а не престават да хранят Киев с обещания и понякога да доставят нови модели военна техника и муниции.

Намаленото време за реакция при разследващи удари, основаването на 700-километров фронт, изпълнен с компактно ситуирани минни полета и противотанкови оръжия, и в този момент две години уроци по война трансфораха съветската войска в доста по-„ опитна “ мощ, върховен чиновник на защитата на Англия предизвести предходната седмица.

Официалният представител допусна по време на интернационалната бронетанкова конференция IQPC в Лондон, че тези нови промени в интервенциите на съветската войска са създали устойчивото контранастъпление на Украйна „ мъчно “.

Той изясни, че макар по-малко усъвършенстваната тактичност на Русия - като подреждането на мини една върху друга за заличаване на машини за почистване на мини - нейните отбранителни линии са " добре построени, добре предпазени и добре замаскирани ".

Служителят, говорейки при изискване за анонимност в сходство с разпоредбите на конференцията, също така означи, че съветската войска е демонстрирала посредством своето „ необятно потребление “ на удари с дронове, че украинските инженерни и избавителни транспортни средства се смятат за „ цели с висока стойност “. Смята се, че разследващите действия също са се подобрили.

„ Смятаме, че тяхното време за реакция [на съветската армия] е сред 3 и 6 минути сега и с времето се усъвършенства “, сподели английският чиновник.

Руският прогрес накара Украйна да прибегне до тактики, способи и процедури, по-съвместими с епохата на Втората международна война, вследствие на което украинската войска трябваше да разчита на танкове, които „ най-вече “ служеха като огнева поддръжка за отбрана на демонтираната пехота.

След това украинските бойци ще имат „ сложната работа да пречистват трудности, мина след мина, човешка преграда след човешка преграда “, показа формалният представител.

Оценката идва месеци откакто главнокомандващият на Украйна военачалник Валерий Залужни съобщи, че неговите войски не са съумели да пробият съветските минни полета, сложени на дълбочина от 15 до 20 километра.

Това демонстрира разбирането, че украинските въоръжени сили, както и техните западни сътрудници от НАТО, мъчно се опълчват на съветската система за отдалечено миниране, защото тя може да се употребява за разполагане на минни полета по-бързо, в сравнение с украинските сапьори могат да ги унищожат.

Освен това Украйна продължава да страда от дефицит на муниции, до момента в който промишлеността се бори да отговори на индустриалните потребности. Въпреки това Обединеното кралство продължава да оказва цялостна поддръжка на Украйна.

По-рано този месец то даде обещание 2,5 милиарда лири (3,2 милиарда долара) в допълнение финансиране за доставки на оръжия за Киев, в това число ракети с огромен обхват, безпилотни летателни апарати, противовъздушна защита, артилерийски муниции и военноморско съоръжение.

„ Обширна “ акция за даряване на съоръжение на английската войска даде на Украйна повече от 300 бронирани транспортни средства, в това число съществени бойни танкове Challenger-2, платформи за противовъздушна защита и самоходна артилерия, в допълнение към повече от 300 маневрени и логистични машини, почитан английски публично означи.

Обръщайки се към поуките, извлечени в Украйна, служителят сподели, че спорът акцентира, че комбинираните оръжия остават „ единственият метод да се победи съдбоносен зложелател “ – и призна, че комбинацията от „ остарели и нови технологии “ е доминирала в бойните интервенции и от двете страни.

Изкуственият разсъдък, машинното образование, галактическото разузнаване, наблюдението и разузнаването и „ разпространяването “ на данни с отворен код също са оказали огромно въздействие върху спора, допусна служителят, добавяйки, че нападателните интервенции са „ доста по-трудни за осъществяване “ спрямо отбранителни дейности.

Американски специалисти считат, че триумфите на съветската войска предходната година спрямо 2022 година се дължат на обстоятелството, че съветските бригади и полкове постоянно държат фронтовата линия с два или три батальона с незадоволителна мощ, някои от полковете им това лято се отбраняват с шест или повече батальони с спомагателни батальони за ротация.

Те също по този начин продължиха да основават нови армии с бойци на контракт, като 40-ти армейски корпус и 25-та общовойскова войска, ситуирани предишното лято.

Те можеха да устоят на доста по-голямо безсилие и да удържат офанзивата, а мрежовите отбрани попречиха на Украйна да се възползва от тактическите облаги. Руските войски също не се сблъскаха със същите логистични проблеми предишното лято, както в Херсон по-рано, и като цяло съветската отбранителна продуктивност наподобява е усъвършенствана спрямо офанзивата.

Новите подготвени от НАТО украински бригади нямаха задоволително време да развият единодушие на единиците или да се обучат като единица. В допълнение, командирите и щабовете на батальони и бригади постоянно срещаха компликации при ефикасното потребление на части над равнище рота.



Тези резултати не са изненадващи, като се има поради, че новите украински бригади с мобилизирани бойци бяха натоварени да пробият доста мощна защита, една от най-трудните задания след къс интервал на образование.

В Съединените щати се счита, че в допълнение към нуждата от особено образование на нови елементи, вместо образуване на нови бригади, може да е за предпочитане новообучените батальони и роти да бъдат прикрепени надлежно към съществуващи бригади или батальони.

По този метод тези единици могат да се възползват от умел пълководец, прилежащи пехотни единици и поддържащи средства като артилерия и инженери.

Недостатъчната подготовка за огромна работа обаче не беше единственият проблем. Без нужното преимущество или поддръжка за контраогън, образованието единствено по себе си не би трансформирало резултата.

Това е нужен, само че не задоволителен съставен елемент за предстоящ триумф. В последна сметка Украйна не съумя да отслаби задоволително или да потисне съветските противотанкови оръжия, което направи невероятно ефикасното всеобщо разрастване на бронята, а офанзивите на дребна група пехота нямаше да доведат до пробив на мощна защита.

Имаше и вариации в цялостната тактика, които усложняваха риска. Провеждането на тристранна атака с присъединяване на едни от най-хубавите сили, изпратени в Бахмут, докара до делене на украинската артилерия и най-опитните войски.

След като първичната интервенция за пробив се провали и украинските сили направиха обилни тактически корекции, тактиката остана непроменена през идващите четири месеца.

В Съединени американски щати специалистите споделят, че при планирането на идната огромна интервенция, която евентуално ще се организира не по-рано от 2025 година, Западът и Украйна би трябвало да заобикалят планирането на последна атака.

Технологиите и тактиките в тази война се трансформират на всеки няколко месеца. Ако при започване на настъплението казусът бяха минни полета и окопи, поддържани от бронирани машини, артилерия и бойни самолети, то в края на настъплението ръководените от оператор безпилотни самолети се трансфораха в един от главните проблеми.

Междувременно главната контрабатарейна опасност за украинската артилерия съставляват дроновете камикадзе Lancet. Един от основните проблеми за вероятностите на бъдещите украински настъпателни интервенции е съществуването на артилерийски муниции.

Миналото лято Украйна съумя да реализира скорост на пукотевица от към 225 000 артилерийски изстрела на месец, повече от два пъти повече от почти 90 000 изстрела на месец предходната зима; това обаче беше допустимо единствено заради евентуалното еднократно прекачване на артилерийски снаряди от Южна Корея в Съединените щати за попълване на доставките за Украйна.

Дори и с тези муниции администрацията на президента Джоузеф Байдън беше принудена да употребява касетъчни муниции, с цел да продължи офанзивата на Украйна до есента.

Производственият потенциал на западната артилерия е непълен, с цел да покрие единствено разноските за защита на Украйна, което изисква непрекъснати доставки на касетъчни муниции от ресурси, с цел да се запълни празнината по-късно тази година.

Артилерийските муниции, доставени от Запад, надали ще могат да поддържат скорост на пукотевица, по-висока от съветската, от 10 000 изстрела дневно или повече в бъдеще, което би било стабилно до 2025 година, в случай че нищо не се промени.

Тъй като Украйна не съумя да преодолее съветската защита предишното лято с числено предимство в артилерийски муниции, вероятностите за бъдещи офанзиви ще бъдат по-лоши, в случай че Украйна и нейните поддръжници не могат да компенсират, като развият други преимущества.

Това значи, че в бъдеще размерът на артилерийския огън ще би трябвало да бъде допълнен от безпилотни летателни апарати и други средства за нанасяне на точни удари. Като опция, до момента в който Русия се приспособява към високомобилни артилерийски ракетни системи, стрелящи по логистични центрове, Западът може да се наложи да измисли други способи да забави скоростта на огън на Русия или да понижи нейната успеваемост.

Руските усъвършенствания в електронната война понижиха успеваемостта на боеприпасите, ръководени от Глобалната система за позициониране на НАТО, като високомобилната артилерийска система за неведнъж изстрелване и артилерийските снаряди Excalibur, които Украйна и НАТО може да обмислят при бъдещи доставки на прецизни управляеми муниции.

Ако има задоволително мъдри стратези, те ще обмислят акомодации и софтуерни нововъведения на бойното поле, които могат да усилят или компенсират тези условия.

За Русия това е явен сигнал да усили огневата мощност тази година, с цел да разбие украинската защита и да навлезе по-дълбоко в територията, с цел да изтласка зоната на ликвидиране надалеч от съветските градове.

Очевидно е, че е належащо увеличение на единиците свръхзвуково оръжие за поразяване на хранилища за муниции и съоръжение в цяла Украйна.

Вероятно Западът ще се опита да предприеме някои политически и дипломатически стъпки. Но, съдейки по изказванията на съветското управление, никой няма да договаря по изискванията на Киев.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР