Последните тежки престъпления хвърлят сянка на българското европредседателство на Съвета

...
Последните тежки престъпления хвърлят сянка на българското европредседателство на Съвета
Коментари Харесай

Петър Стоянов: публикациите за корупция хвърлят сянка на европредседателството ни

Последните тежки закононарушения хвърлят сянка на българското европредседателство на Съвета на Европа. Това съобщи президентът (2007-2012) Петър Стоянов в ефира на bTV.

По думите му убийството на предприемача Петър Христов и изявленията на задгранични медии за корупция у нас въздействат отрицателно на европредседателството ни. Той обаче не мисли, че от това би трябвало да се вършат генерални заключения.

Стоянов не пожела да разяснява убийството и изясни, че не може да го направи, тъй като няма съвсем никаква информация. Той обаче е шокиран от убийството. Президентът намира обстоятелството, че се е случило убийството като " отблъскващ и неприличен ".

Стоянов разяснява и изявленията в авторитетните западни медии. За тях той сподели, че нямат " никакво значение ".

Значение имало какво мислим ние за нашето състояние, за корупцията, за положението на правосъдната система. По думите му да разясняваме какво пишат непознатите вестници е тежък комплекс за непълноценност.

" Лашкаме сред еуфория и последна потиснатост ", съобщи Стоянов и добави, че би трябвало " да намерим своята еднаквост, да има балансираност в дейностите ни, да намерим своето самочувствие и да не загубим рецепторите си за сензитивност ".

За срещата на премиера Борисов и турския му сътрудник Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Тайип Ердоган Стоянов разяснява, че " това е въпрос на политика - и на това, и на всички последващи държавни управления ".

В центъра на българската народна власт са връзките н страната ни с Турция, съобщи Петър Стоянов. По думите му това постоянно ще е главно за нашата народна власт.

" Мисля, парадоксално, че това държавно управление може да направи още. Не просто за възстановяване на връзките с Турция, а за отбрана на българските ползи в подтекста на участието ни в Европейски Съюз и връзките ни с Турция - сподели той. - парадоксално, считам, че наличието на " Обединените патриоти " може да спомогне за това. Защото те са тези, които могат да си разрешат по-неординерни, по-оригинални решения "./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР