Золека Мандела: Внучката на Нелсън Мандела умира на 43 години, казва семейството

...
Последните сканирания разкриха значителна прогресия на заболяването, включително фиброза в
Коментари Харесай

„Последните сканирания разкриха значителна прогресия на заболяването, включително фиброза в белите дробове, както и няколко емболии“, се казва в изявлението.

„Золека почина вечерта в понеделник, 25 септември, заобиколена от приятели и семейство. Нашата най-искрена благодарност към медицинския екип, който се погрижи за нея.“

Мандела широко документира лечението си от рак през последните години , както и че беше открита за сексуалното насилие в детството си и пристрастяването към наркотици.

Южноафриканката беше диагностицирана с рак, когато беше на 32 години, но беше в ремисия, когато болестта се върна по-късно.

Тя беше и активист за пътна безопасност - нейната 13-годишна дъщеря загина при автомобилна катастрофа през 2010 г.

Трима южноафрикански военноморски персонал загина, след като беше пометен от палубата на подводницата от големи вълни

Миналата седмица Мандела публикува видео, на което лежи на възглавница, със съобщение, в което се казва, че е „все още лечима“, последвано от: „Аз съм отивам в леглото".

Прочетете повече:

Изображение: Уини Мандела и Золека Мандела. Снимка: AP Изображение: Снимка: AP

През 2022 г. Мандела разкри нова диагноза рак, като написа: „Дори нямам думите, за да формулирам мислите и чувствата си, думите, за да опиша колко съм уплашен в момента. Какво да кажа на децата си? Как да им кажа, че този път може да не живея живота си като оцелял? Как да им кажа, че всичко ще бъде наред, когато не е?

" Умирам... Не искам да умра."

Тя е оцеляла от четирите си деца.

Фондацията на Нелсън Мандела каза: „Скърбим за загубата на любимо внуче на мама Уини и Мадиба и приятел на фондацията.

„Когато нейните вдъхновяващи мемоари „Когато надеждата шепне“ бяха публикувани, тя любезно подписа копия за целия ни персонал и проведе лидерска сесия за персонала наоколо книгата.

„Золека беше неуморен активист за здравеопазване и правосъдие. Нейната работа за повишаване на осведомеността относно превенцията на рака и нейният непоколебим ангажимент за премахване на стигмата около болестта ще продължат да вдъхновяват всички нас.

„Нашите мисли са с нейното семейство и приятели в този най-труден момент. Hamba kahle Zoleka, ние ще те помним."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР