Последните проучвания на американски учени показват, че повече от 10%

...
Последните проучвания на американски учени показват, че повече от 10%
Коментари Харесай

10 признака, че сте получили „тих инсулт“ – и най-лошото тепърва предстои

Последните изследвания на американски учени демонстрират, че повече от 10% от видимо здравите хора са претърпели  „ спокоен “ инсулт. И в случай че не вземат ограничения, могат да се приготвят за същински инсулт, пише World Actuality.

„ Тихият “ инсулт е задръстване на мозъчните съдове вследствие на образуването на кръвен съсирек и нарушаване на кръвоснабдяването на обособените му сектори, само че за разлика от естествения инсулт е незабележимо за човек. Въпреки това, макар своята „ непрозрачност “, във всеки случай той инициира процеси, които водят до нарушена мозъчна функционалност до деменция.

Сред жертвите на „ спокоен “ инсулт 84% са получили една мозъчна контузия, останалите – повече от една.

 спокоен инсулт

Ето 10 признака, че сте имали „ спокоен “ инсулт:

1. Болка от едната страна на лицето

Ударът не постоянно е мъчителен, само че в някои случаи неочакваната болежка в крайниците или от едната страна на лицето може да значи, че сега го изпитвате.

2.Тремор или зной

Инсултът постоянно се предшества от неочакван тремор или затруднено дишане, защото неналичието на О2 предизвиква сърдечни аритмии.

3. Замъглено зрение или загубата му

Съдовата обсада визира очите и 44% от пациентите с инсулт са имали загуба на зрение в едното или двете очи преди инсулта.

4. Загуба на равновесие и затруднено вървене

Друг ранен симптом на инсулт е ненадейно чувство за обща уязвимост и тежест в горните и долните крака. Възможно е да има частична парализа.

За да тествате това, би трябвало да поставите ръцете си напред с длани нагоре и да ги задържите по този метод за 10 секунди. Ако едната ви ръка падне, мускулите ви са наранени.

5. Парализа на лицето

В множеството случаи пациентът е неподвижен от едната страна на лицето и това е един от най-честите признаци на инсулт.

6. Внезапно главоболие и/или световъртеж

В съвсем всички случаи на „ спокоен “ инсулт при дами под 45 години се появява зашеметяване и това е знак, че би трябвало да потърсите здравна помощ допустимо най-скоро.

7. Неспокойствие и несвързана тирада

Лека несъгласуваност на речта може да остане незабелязана, само че поражда заради увреждане на избрани области на мозъка.

8. Умора

Проучванията демонстрират, че дамите постоянно се усещат изтощени, комплицирани и изтощени преди инсулт. Подобни признаци не се следят при мъжете.

9. Главоболие и мигрена

Проучванията също по този начин откриват, че главоболието е постоянно срещан симптом на инсулт и е по-често при дамите. Друго изследване също сподели, че 588 жертви на инсулт със мощно главоболие са млади възрастни, които имат чести мигрени.

10. Хълцане

Като признак на инсулт хълцането е по-често при дамите. Това се случва, тъй като инсултът нападна дихателния център в мозъка.

В случаите на инсулт в последните години се следи „ подмладяване “, т.е. той от дълго време към този момент не е болест на „ възрастните “, тъй че бъдете физически дейни, яжте здравословна храна, почивайте доста, контролирайте телесното си тегло и се откажете от цигарите и алкохола. А в случай че сте обезпокоени поради някой или няколко от горните симптоми, неотложно посетете Вашия доктор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР