Последните икономически данни за БВП показват, че икономиката е стабилна

...
Последните икономически данни за БВП показват, че икономиката е стабилна
Коментари Харесай

Джереми Хънт казва, че семействата трябва да бъдат оптимисти въпреки стагниращата икономика

Последните стопански данни за Брутният вътрешен продукт демонстрират, че стопанската система е постоянна през трите месеца до септември, с леко стесняване, закръглено до 0% напредък.

И трите най-значими бранша бяха съвсем еднообразно умиращи, като спадът от 0,1% в производството на услуги беше обезщетен от сходно нарастване в строителството, като производството беше изцяло непроменено.

Бизнес вложения, семейства и обществен бранш разноските в това време бяха намалели, което е индикация, че макар че нарасналите лихвени проценти, наложени от Bank of England за усмиряване на инфлацията, си правят работата, това идва с цената на напредък.

Въпреки това канцлерът приветства цифрите от Службата за национална статистика като добра вест, тъй като те демонстрираха, че стопанската система не е в криза.

Той сподели: „ Мисля, че те [семействата] могат да бъдат по-оптимистични.

„ Аз знаете какъв брой мъчно беше, само че можете да видите напредъка, който реализираме в намаляването на инфлацията, която беше най-голямата обособена причина за напън, защото хората видяха по какъв начин разноските за седмичното им извършване на покупки се повишават, разноските за зареждане на колата нагоре.

„ Но посланието на днешния ден е, че стопанската система е по-устойчива, в сравнение с доста хора си мислеха, и това ни дава вяра за бъдещето.

„ С Банката на Англия вярно поддържане на лихвените проценти по-високи, с цел да се понижи инфлацията, приоритет номер едно, бихте очаквали да има известно влияние върху растежа, само че в последна сметка, в случай че можем да понижим инфлацията, това е най-хубавият вероятен метод да осигурим дълготраен напредък и това е нашият проект. "

Г-н Хънт сподели, че есенното му изказване за бюджета след две седмици ще бъде фокусирано върху постигането на напредък, само че уточни, че множеството от ограниченията ще бъдат средносрочни и структурни заради фискалните ограничавания. „ Инфлацията към момента е прекомерно висока “

Той добави: „ Приоритетът е да се понижи инфлацията, тъй че това, което ще чуете в есенното изказване за напредък, са ограничения, които ще отключат дълготрайната конкурентоспособност на стопанската система на Обединеното кралство, създадем разцвет, който ще финансира нашите NHS и публични услуги и ще понижи данъчната тежест с течение на времето, само че няма да създадем нищо, което да компрометира борбата против инфлацията. “

Прочетете повече в Sky News:
Бившият началник на NatWest губи £7,6 млн. поради разногласието за дебанкиране на Фараж

Той също по този начин още веднъж изключи всевъзможни данъчни облекчения, които биха били „ инфлационни “ – ангажимент, който още веднъж ще разочарова някои депутати от консервативната партия.

Г-н Хънт сподели: „ Мога да изключа всяко понижаване на налозите, което ще подхранва инфлацията, това е неправилно нещо, когато реализираме толкоз добър прогрес против инфлацията.

„ В дълготраен проект бягаме, ние в действителност желаеме да понижим данъчното задължение, няма директни пътища, би трябвало да бъдем по-умни за това по какъв начин харчим парите на данъкоплатците, да реформираме обществената система, това са сложни дълготрайни решения, които министър председателят и аз би трябвало да вземем. "

Канцлерът също поддържа решението на Риши Сунак да приключи линията HS2 от Бирмингам до Манчестър, макар че преди този момент въодушевено поддържаше плана.

Октомври: „ Отменям HS2 "

Той отхвърли да прекъсва най-големият инфраструктурен план в Обединеното кралство изпрати сигнал, че не може да се има вяра на държавното управление, че ще извърши своите стопански обещания.

Г-н Хънт сподели: „ Мисля, че този тип скептицизъм и крах е просто неправилен.

< p> „ Вижте какво се случи от 2010 година насам, стопанската система на Обединеното кралство пораства по-бързо от Япония, Франция, Германия, някои от най-големите стопански системи, нашият софтуерен бранш е два пъти по-голям от Германия и три пъти от този на Франция.

„ Тук има големи мощни страни, част от които е инфраструктурата и всяка стотинка, спестена от HS2, ще бъде вложена в други планове, с цел да сме сигурни, че Обединеното кралство извършва забележителния капацитет, който имаме. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР