Последните години на прехода и годините, в които българите получиха

...
Последните години на прехода и годините, в които българите получиха
Коментари Харесай

Петър Стойчев: Виждам основния проблем за удавените хора 

Последните години на прехода и годините, в които българите получиха опция да пътуват повече по света, да се срещат с разнообразни хора от други страни, ни накараха да се разделим на няколко групи хора, а точно – тези, които осъзнаха и схванаха, че е доста значимо те и техните деца да се научат да плуват, тъй като уменията да плуваш избавят живот, и такива, които взеха решение, че това нещо не им би трябвало, а уменията да плуваш са нужни единствено за 14 дни в годината, когато вървиш на море. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " именитият плувец Петър Стойчев.

" Именно аз виждам там казуса, сигурно флаговете не са казусът за удавените хора, а единственият главен проблем е невъзможността хората да плуват и да преценят своите благоприятни условия, до каква степен доближават. Като несъмнено, огромна част от хората, които губят живота си, се пробват да се борят с природата и неумението им да плуват, тяхната слаба осведоменост на тематика: " Как да се оправим във водите на морето, в откритите води “, води тъкмо до такива съдбовни, летални случаи. Спасителите са там, с цел да оказват помощ, само че дано нашите безразсъдни дейности не са подкрепени с нашето увещание, че надали не спасителят е всесилен и той може да избави човек от всяка основана обстановка ", разяснява Стойчев.

По думите му всеки един човек би трябвало да подходи съществено към морето и към природата: " Към морето човек би трябвало да подхожда с почитание ".

Относно спасителите съгласно Петър Стойчев това ще е следващата специалност в България, против която ще изпитаме недостиг на фрагменти: " Ако се върна обратно, по времето на предходния строй, това беше една много забавна и влиятелна специалност за младите, симпатични мъже, които обикаляха Черноморието, тъй като им даваше опция да се срещат с хора от други страни, само че стичане на прехода тази специалност беше изтикана малко встрани, с отрицание от страна на плажуващите и се стигна до този миг и до този стадий сега, който ние разясняваме, че има дефицит на спасители, а точно – може би ниското възнаграждение, фактът, че това е сезонна работа и тези хора, в случай че имат нещо свястно, което да работят през другото време на годината, доста мъчно биха отсъствали за подобен дълъг интервал и да бъдат спасители на морето ", изясни именитият плувец.

Той добави, че намирането на спасители за целогодишна работа стартира да става много мъчно.

Петър Стойчев изрази вяра българите да се образоват и ограмотят: " Децата да имат достъп до плувни басейни по време на образователната година, с цел да може да имат опция да придобият първи умения в плувния спорт, да може да се срещнат с компликациите, които крие плуването в открити води, и да бъдат, несъмнено, по-отговорни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР