Последните два спектакъла от Театрална среща Варна са днес, отново

...
Последните два спектакъла от Театрална среща Варна са днес, отново
Коментари Харесай

С два спектакъла днес завършва Театрална среща Варна

Последните два спектакъла от " Театрална среща Варна " са през днешния ден, още веднъж - един за деца и един за възрастни, припомня Moreto.net. Те ще се играят в Клуб " Щурче " на ул. “Ангел Кънчев ” 20.

От 11 часа е спектакълът " Миниатюри " на братя Райков, който е емблематичен за творчеството на спектакъл " Щурче ". Той е формиран от 8 миниатюри основани по друго време, само че носещи стила и философията на спектакъл " Щурче ". Уникалното е, че се играе с истинските кукли, някои на повече от 40 години. Спектакълът е взел участие на доста фестивали по света и у нас. Тези миниатюри са пътували до Гърция, Унгария, Полша, Русия, Съединени американски щати, Куба, Франция, Естония, Хърватия и други. Друго значимо е, че всяко ново потомство е " минавало " през този театър. Сега се играе от най-новите попълнения на спектакъл " Щурче ".

В 19 часа ще стартира концертът-спектакъл " Стихове и джаз " с актрисата Даниела Викторова и групата Groove Lines Project - варненско фюжън, блус, джаз, рок, фънк трио, основано при започване на 2018 година от Георги Харизанов (китара), Борислав Борисов (бас) и Пламен Пеев (ударни). Репертоарът на групата е формиран от авторска музика в традицията на инструменталното китарно трио. През лятото на 2018 година е записан и дебютният албум Groove Lines Project. В клубните си концерти сред авторските си пиеси, групата свири и фюжън стандарти като The Chicken (Jaco Pastorius), Stratus (Billy Cobham), Chameleon (Herbie Hancock), Bright Size Life (Pat Metheny). /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР