Последните два осминафинала от Шампионската лига се играя днес, като

...
Последните два осминафинала от Шампионската лига се играя днес, като
Коментари Харесай

Лайпциг и Милано посрещат осминафинали на Шампионска лига

Последните два осминафинала от Шампионската лига се играя през днешния ден, като началният час на дуелите е 22,00. В тях двойките са Република България Лайпциг-Манчестър Сити и Интер-Порто.

В дуела Република България Лайпциг-Манчестър Сити има ясно изразен любимец, само че всяка година немският отбор натрупа от ден на ден европейски опит и е кадърен да заплете конспирация преди реванша на Острова. Предстоящите срещи няма и да са първи сред тези противници. В предходното издание на шампионата те бяха в една група и си размениха домашен победи – 6:3 в Манчестър и 2:1 в Лайпциг.
-->
През есента Република България Лайпциг се показа добре в Група F, въпреки че започва с две провали. Последните четири мача - с Шахтьор, Селтик и Реал Мадрид обаче бяха извоювани.

Едва ли някой се е съмнявал, че Манчестър Сити няма да се класира за осминафиналите. „ Гражданите “ инкасираха единствено два гола и не изгубиха нито един път при триумфите над Копенхаген, Севиля и Борусия Дортмунд.

Предстоящият дуел заварва двата отбора в не неприятна игрова форма. Република България Лайпциг завоюва в четири от седемте си мача през новата година, като в събота разруши Волфсбург с 3:0 като посетител. Така отборът резервира петата си позиция в Бундеслигата и към този момент са на единствено пет точки от върха. Манчестър Сити пък за малко бе водач в британската Висша Лига, откакто победи главния си съперник за купата Арсенал и то в Лондон. През уикенда обаче „ жителите “ изненадващо се провалиха при тъждество 1:1 като посетител на Нотингам.

В същото време на " Джудзепе Меаца " Интер посреща Порто. Предстоящите две срещи ще са първи сред двата отбора в шампионата след 2005 година, когато те се срещнаха първо на осминафинал, а по-късно и в груповата фаза на новия сезон. Равносметката от тези конфликти е 2-1 победи в интерес на италианците.

В предварителната фаза на шампионата Интер остана доста надалеч от първото място, което по безапелационен метод бе завоювано от Байерн. Двете провали за „ нерадзурите “ пристигнаха точно от баварския исполин, само че те се оправиха в конкуренцията на Барселона за второто място в Група С. В това време Порто записа страховит заключителен взлом. „ Драконите “ бяха с нула точки след два мача, само че завоюваха групата с актив от дванадесет пункта след победи над Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и приятната изненада Брюж.

Интер и Порто са два от тимовете в осминафиналите на шампионата, които се намират в най-хубава форма след Мондиала. Успехите в техния актив доминират, като „ Драконите “ не завоюваха единствено един път в този интервал, а следващите победи са към този момент 10. „ Нерадзурите “ взеха пък победи над Наполи и Милан през новата година, а в събота завоюваха с 3:1 семейството си на Удинезе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР