Последните дни в интернет се говореше за потенциално анонсиране на

...
Последните дни в интернет се говореше за потенциално анонсиране на
Коментари Харесай

Изтече информация за мобилна версия на новата графична карта Nvidia GTX 1650

Последните дни в интернет се говореше за евентуално анонсиране на бюджетна видеокарта GTX 1650 на Nvidia. Тази седмица ненадейно бе оповестена и фотография на компютър, работещ с този хардуер. Нещо повече – компютърът в действителност е преносим компютър.

Изображението в Twitter (публикувано с помощта на TUM_APISAK) идва от въведена информация в 3DMark. Според тази информация, машината е оборудвана с мобилния процесор Intel Core i7 9750H (даващ ни съображение да считаме, че се приказва за лаптоп). Мобилната GTX 1650 би трябвало да работи с тактова периодичност 1395MHz (с автоматизирано качване до 1560 MHz). Паметта е 4GB на 192-битова шина и е клокната до 2000 MHz. Това, значи, че чипът е с нищожно по-слаба мощ от хипотетичната десктоп версия (работеща с 1485MHz базова тактова честота). За жал в 3DMark не написа с какъв брой CUDA ядра ще бъде оборудван графичния чип, само че догатките клонят към цифрата 896. За графичен процесор е определен основан на архитектурата Turing графичен чип – TU117 или TU107.



Най-вероятно цената на видеокартата ще бъде към 180 щатски $, в допълнение към цената на портативния компютър. Предполага се, че Nvidia се приготвя да показа и даже модела RTX 2050 с процесора TU107. Възможно е обаче компанията просто да издаде бюджетна видеокарта без RT и тензорни ядра за трасиране на лъчите (все отново RTX 2060 си е задоволително евтина за опциите си). По всяка възможност, до края на април на пазара се чака да се появи нов на ниска цена артикул на Nvidia.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР