Последните дни наблюдаваме увеличение на случаите на заболяванията от вирусни

...
Последните дни наблюдаваме увеличение на случаите на заболяванията от вирусни
Коментари Харесай

Пловдивски епидемиолог: Скоро няма да има грипна ваканция за учениците

Последните дни следим нарастване на случаите на болесттите от вирусни инфекции. 487 са новите случаи на заболели от остри респираторни болести, като от тях най-вече са  в детска и учебна възраст - 123 деца сред 5 и 14 години. Все повече възпитаници се чудят за какво към момента не е оповестена грипна почивка.
Прочетете още
Репортер на медията ни се свърза с шефката на " Противоепидемичен надзор " в Районната здравна ревизия доктор Милена Панайотова, която изясни, че от всички изследвани 70 проби за грип има единствено една позитивна. Тя е за грип вид А. Всички болни са с респираторни вируси - хрема, кашлица, конюктивит.

„ За да стане въпрос за грипна почивка е належащо шефовете на учебните заведения да осведомят Регионалната здравна ревизия, че в най-малко три поредни дни отсъстващите учители и възпитаници са над 30 %. След това ние известяван Регионалното ръководство на образованието и даваме предложение за оповестяване на грипна почивка. Обикновено предлагането се приема незабавно. Но при по-малко от 10% отсъстващи не може да приказваме за грипна почивка “, изясни доктор Панайотова.

Тя добави, че епидемичен напредък изобщо не значи епидемиологична конюнктура. Сега е сезонът на респираторните вируси, а пикът на грипа занапред следва.

Случаите на Ковид в Пловдив са все по-малко.

" За последните дни имаме единствено 20 позитивни проби. Общият брой на болните е 94, като множеството от тях са на домашно лекуване, 25 са приети в болница, единствено 1 е в интензивното, интубирани няма. 97 души са под карантина ”, съобщи доктор Панайотова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР