Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект

...
Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект
Коментари Харесай

Вигенин: Новият проект наподобява бизнес дружество


Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този план не е основан от Румен Радев. Струва ми се, че колкото повече минава времето, толкоз повече наподобява, че това е просто бизнес план. Това е едно акционерно сдружение, което сега набира капитал, добави социалистът.

Вигенин подсети, че от началото на прехода Българска социалистическа партия се сблъсква с нови и нови планове, само че към момента е и ще продължава да бъде водеща политическа мощ. Той бе безапелационен, че в предизборната акция всеки би трябвало ясно да изясни защо се бори и какви са цели му, с цел да може това да се употребява и след изборите за основа за диалози на кардинална основа.

Надявам се, гласоподавателите да оценят, че Българска социалистическа партия беше предвидима в своите политики и дейности, и внесе непоклатимост в политическия развой в 45-то и 46-то Народно заседание. Ще се опитаме да създадем това и в идващия парламент, акцентира Вигенин. По думите му смяната е хубаво нещо, борим се за нея, само че би трябвало да е ясно по какъв начин става тя - като се резервира държавността и се съблюдава Конституцията.

Социалистът бе безапелационен - Българска социалистическа партия стои зад кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова. Трябва да се постави завършек на всички спекулации, които вървяха в последните месеци, акцентира Вигенин и добави, че доказателство за това е издигането на двама от заместник-председателите на партията и едно от знаковите лица на левицата - проф. Радослав Гайдарски, като участници в Инициативния комитет.

Този Инициативен комитет е на първо място знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде непартийно обвързана фигура, човек, който е в действителност държавен глава на страната ни. За петте години на своя мандат той сподели, че има качествата да води страната, уверен е Вигенин. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия акцентира още, че с Инициативния комитет се дава знак на обществото, че гласувайки за Радев, ще дадат гласа си за човек, който ще подсигурява стабилността в страната, предвидимостта в ръководството.

По мотив продължаващите номинации в Българска социалистическа партия, Кристиан Вигенин разяснява, че Българска социалистическа партия е демократична партия. По думите му единствено левицата има класическите белези на политическа партия - има партийни органи, които взимат решение, според своя закон - Уставът. " Националният съвет взе кардинална позиция за поддръжка на кандидат- президентската двойка Радев-Йотова още през април, само че имаме своите уставни задължения ", сподели той и добави, че до през вчерашния ден е бил срокът за осъществяване на конференциите на локалните структури на партията.

Вигенин изясни, че има и други имена, само че голяма част от тях са издигнали Радев и Йотова. " Това ни разреши без никакви съмнения да се включим в Инициативния комитет ", сподели той.

Вигенин разяснява, че е било отговорено на всички въпроси и Радев е дал ясно да се разбере, че не е напуснал полето, от което е тръгнал преди 5 години. " От казаното от Радев и Йотова излиза наяве, че вижданията им за правилата, посоката на развиване на страната съответстват значително с нашите. Това е значимото ", акцентира зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

На въпрос дали Българска социалистическа партия има лидерски въпрос, Вигенин разяснява че няма подобен. " Няма различен водач на политическа партия у нас, който да е определен от всички членове на партията си. Преди една година над 80% от членовете на партията ниподкрепиха Нинова. Ако това е лидерски проблем, чудя се при другите по какъв начин би било ", безапелационен бе той.

" Колкото по-силна е Българска социалистическа партия, колкото повече народни представители има тази партия, която дава непоклатимост, сигурност и вероятност на хората в тези мъчно моменти, толкоз по-добре е за българските жители. Ударите по Българска социалистическа партия от вътрешната страна са удари против България ", заключи Кристиан Вигенин.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР