Последната част от подготовката на световното първенство по футбол е

...
Последната част от подготовката на световното първенство по футбол е
Коментари Харесай

Русия ще защитава стадионите на световното срещу атаки от дронове

Последната част от подготовката на международното състезание по футбол е в действие. След като стадионите в 11-те града-домакини към този момент са изцяло приключени и тимовете скоро ще дойдат в Русия, страната стяга и сигурността на оборудванията, които ще одобряват дуелите.

За международното състезание Министерството на защитата е основало няколко мобилни групи, които са предопределени, както за прихващане и заглушаване на сигнали, по този начин и за битка с дронове. Системите за сигурност са снабдени, както с потвърдена технология, по този начин и с пробни разработки, заяви РБК. Генералният щаб към този момент е приел документ на 26 февруари, съгласно който позволява употребата на системите за отбраната на международното състезание.

Трите разработки, които ще се употребяват по време на международното състезание са наречени " Примка ", " Светлина " и " Жител ".От Министерството на защитата удостоверяват, че всяка една от трите системи е с друг обсег и прибавят, че в Москва ще има разполагаем два броя " Примка " и два " Светлина ", а в Санкт Петербург – един " Жител " и два " Светлина ".

Най-много се знае за системата за отбрана " Светлина ", която е призната като разработка още през 2012 година Тя е презначена за търсене и разбор на радиовръзка, работеща в диапазона сред 25 и 18 000 мегахерца. Разгръща се за 10 минути и работи на температури от минус 30 до плюс 40 градуса.

Останалите два комплекса могат да заглушават GPS системи, както и летателни апарати. Всички от защитните системи са оборудвани с лазери, с цел да смъкват при нужда дронове. Министерството на защитата прибавя, че са подхванати всички ограничения за отбрана по време на международното състезание.

В защитата ще се включи и Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Тя към този момент е оборудвана с 60 портативни комплекса " Арбалет " предопределени за къси дистанции.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (75)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР