Последен опит за спасяване на злополучната вятърна ферма Дерибрайън бе

...
Последен опит за спасяване на злополучната вятърна ферма Дерибрайън бе
Коментари Харесай

Опит за спасяване на вятърната ферма в Голуей с ново законодателство, насочено към заобикаляне на решението на Европейския съд

Последен опит за избавяне на злощастната вятърна плантация Дерибрайън бе подхванат в Seanad в четвъртък, когато беше импортиран нов законопроект, който може да предотврати оборудването за няколко милиона евро от нуждата да бъде демонтирано.

Група сенатори, водени от някогашния министър на правораздаването Майкъл Макдауъл, насочиха законопроекта за вятърни паркове Derrybrien за специфични ограничения в публичен интерес през първия му стадий в Seanad.

Сенаторите се надяват, че законопроектът, който има за цел да трансферира собствеността върху вятърния парк от ESB на Западната комисия за развиване, ще заобиколи както решение от 2008 година на Европейския съд, по този начин и решение направено през март 2022 година от Bord Pleanála, без да се дава „ заместващо единодушие “ или позволение за обмисляне със задна дата за вятърния парк.

Съоръжението в Южен Голуей, което има 70 турбини и беше най-големият вятърен парк в страната, когато беше издигнато, може да обезпечи задоволително електричество за зарежда...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР