Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс и вицепрезидентът Илияна

...
Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс и вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Илияна Йотова и Ема Хопкинс представиха инициативата „Посланик за един ден”

Посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс и вицепрезидентът Илияна Йотова оповестиха старта на провеждащата се за втора година у нас самодейност „ дипломат за един ден ” . Целта й е да окуражи девойките от цяла България да изразят своите възгледи по значими обществени въпроси.
 
Инициативата има за цел да насърчи  младите девойки да са по-амбициозни към бъдещето си. Те би трябвало да напишат съчинение до 250 думи на тематика по какъв начин като посланички биха трансформирали обществото.
 Илияна Йотова БГНЕС
Искаме да разпространяваме упоритостта и инициативността измежду девойките в цяла България, сподели дипломат Хопкинс.
 
„ Те би трябвало да знаят какъв е техният личен капацитет, те би трябвало да знаят, откъдето и да идват – дали от далечни селца или може би имат проблеми, или може би имат специфични потребности, всички те са равни, тъй като, когато употребят и разпрострат своята мощ , те могат да се оправят, ” разяснява Хопкинс.-->
 
Победителките в проведения конкурс ще имат опцията да почерпят ентусиазъм от дами водачи, като се срещнат с тяхната активност.  В самодейността вземат участие дами посланици в България и дами водачи на неправителствени организации.
 
Липсата на тъждество сред половете, неграмотността, отпадането от просветителната система и домашното принуждение са национални проблеми, а не столични. Най-големият обаче е апатията, която е най-тежката диагноза за нашето общество, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.
 Илияна Йотова БГНЕС
„ Проблемите, които ще слагаме, не са столични. Те не са и проблеми на няколкото огромни български града. Те са проблеми на цялата страна. А от опит зная, че хората там са не по-малко дейни, ” съобщи Йотова.
 
Инициативата е отдадена на Международния ден на дамата 8-ми март . Финалът на състезанието тази година е на 7 март. Участието в него си коства, показа при представянето на самодейността Блага Попчева - една от победителките в миналогодишната самодейност.
 
„ Искам да насърча всяко момиче на възраст сред 15 до 19 години да вземе присъединяване, тъй като състезанието трансформира мисленето и гледаната точка, както е и опция за сбъдване на фантазии. Накрая мога да кажа – Да, допустимо е! Само би трябвало да опиташ! ”, прикани тя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР