Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс благодари днес в Министерски съвет

...
Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс благодари днес в Министерски съвет
Коментари Харесай

Ема Хопкинс: Сътрудничеството с българските спецслужби ще продължи, въпреки Брекзит

Посланикът на Англия Ема Хопкинс благодари през днешния ден в Министерски съвет на специфичните служби на България за положителното съдействие за откриване на контрабандата и попречване на трафика на хора. След срещата, тя, и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, означиха пред публицисти положителното взаимоотношение на специфичните служи на България и Англия, което продължава дълги години и ще продължи и след излизането на Англия от Европейски Съюз. Повод за срещата е разкриването на незаконна цигарена фабрика в Ирландия, която е нанесла вреди за 200 милиона паунда, сподели при започване на съвещанието премиера Бойко Борисов.

Благодарна съм на сътрудниците от българската администрация за близкото съдействие в региона на сигурността. Това сподели Н. Пр. Ема Хопкинс, дипломат на Англия в България, след срещата си с Борисов. „ Току-що имах доста забавна и доста потребна среща с министър-председателя Бойко Борисов, която акцентира близкото съдействие с България в региона на сигурността. През последната година организирахме редица интервенции в разнообразни области – в битката против незаконното произвеждане на цигари, проведената имигрантска престъпност, в това число трафика на хора и оръжия. Постигнахме доста положителни резултати. Затова съм извънредно признателна на всички сътрудници от българската администрация за тяхното тясно съдействие. Англия усеща, че това съдействие може да продължи до момента в който трае интервалът на Брекзит ", сподели още посланикът.

Нашите служби работят доста добре с Англия и продължаваме работа. С тях вършим интервенции за стотици милиони паунда, за което им благодарим. И дипломат Хопкинс пристигна през днешния ден обществено да ми благодари. Това съобщи от своя страна Бойко Борисов. " Колегите работят доста добре по тази тематика. Или когато отчитахме най-ниските равнища на контрабанда в България и най-високите във Англия, се оказах прав. През месец март беше разрушена фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са взели участие и българи, напомни Борисов. И колкото повече ги притискахме да изнасят от тук фабриките, толкоз повече изнасяха и ноу-хау-то, което имат служащите – тесните експерти, и вършат фабриките там. Но ние си продължаваме след тях, до момента в който ги хванем във Англия ", сподели още министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР