Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен изрази разочарованието си

...
Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен изрази разочарованието си
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ у нас: Разочаровани сме, че усилията за съставяне на правителство бяха неуспешни

Посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен изрази разочарованието си от неуспеха на договарянията по сформирането на държавно управление и акцентира ненамесата на Съединените щати в тези вътрешни диалози.

„ Разочаровани сме, че напъните да се сформира държавно управление бяха несполучливи. Не е наша работа да се месим в тези полемики. Публично окуражихме всички сътрудници да работят дружно и да намерят положително решение. Много сме удовлетворени от напредъка, който страната направи през последните девет месеца. Надяваме се, че този напредък ще продължи и няма причина да не продължи, откакто бъде образувано ново държавно управление след изборите “, съобщи той за БНР.

Н. Пр. Кенет Мертен не назова пред Светослав Иванов дали санкционния лист за българи ще се разшири

Съединени американски щати имат вяра, че България ще резервира посоката си на развиване като сътрудник на Европейския съюз и НАТО, уточни още дипломат Мертен.

„ Няма причина да не бъдем оптимисти за България. Тук има открити институции, които ще поддържат линията на страната. България ще продължи да бъде член на Европейския съюз, ще продължи да бъде способствуващ и значим член на НАТО. България ще продължи да играе своята роля в тази част на света “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР