Посланикът на руската федерация не пристигна днес в министерството, за

...
Посланикът на руската федерация не пристигна днес в министерството, за
Коментари Харесай

Русия с провокация към Полша - руският посланик не се яви да обяс...

„ Посланикът на съветската федерация не дойде през днешния ден в министерството, с цел да даде пояснения за случая, обвързван с съветската крилата ракета, която на 24 март наруши полското въздушно пространство “, съобщи Вронски.

Сергей Андреев съобщи пред РИА Новости, че не е отишъл в министерството, тъй като полските управляващи не са показали доказателства за нарушаване на въздушното пространство. Той добави, че към момента чака доказателства след обвиняванията от полска страна за сходен случай от 29 декември предходната година. 

 

Според полското военно командване ракетата, изстреляна от съветската авиация, е навлязла на два километра в полското въздушно пространство в региона на град Осердув в Люблинското воевовство на границата с Украйна и го е напуснала след 39 секунди. 

 

Полша извика съветския дипломат, с цел да стачкува против навлизането на съветска крилата ракета във въздушното ѝ пространство на 24 март.

 

" На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушаване на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна от Руската федерация ", се споделя в изказване на полските въоръжени сили в обществената мрежа " Екс ".

 

Обектът навлезе в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство и остана в полското въздушно пространство в продължение на 39 секунди, от самото начало на полета си обектът бе следен с военните радарни системи, прецизират полските въоръжени сили.

 

Русия нанесе на 24 март въздушни удари по Киев и по Лвовска област, която се намира в Западна Украйна. Полските въоръжени сили тогава оповестиха, че поради офанзивата против Западна Украйна е задействана полската авиация и авиацията на съюзни страни.

Полско село на границата с Украйна бе ударено от ракета през ноември 2022 година. Тогава починаха двама цивилни, а западни публични лица допуснаха, че става дума за украинска противовъздушна ракета.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР