Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов заяви, че Русия

...
Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов заяви, че Русия
Коментари Харесай

Самолетите на САЩ нямат работа близо до руската граница: Посланик Анатолий Антонов

Посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов съобщи, че Русия не желае " борба " със Съединени американски щати, само че " съгласно нас американските самолети нямат работа покрай съветската граница "

В диалог с кореспонденти, откакто беше извикан в Държавния департамент след случая, довел до свалянето на американски безпилотен аероплан Reaper над Черно море, Антонов попита: " Можете ли да си визиите, че подобен БЛА се появи ненадейно покрай Ню Йорк или Сан Франциско? "

" Можете ли да си визиите реакцията на американската преса, на Пентагона, на този дрон? Какъв тип беше дронът? Помислете за това, преди да ме извикате в Държавния департамент. Това е многоцелеви [дрон] с благоприятни условия за нанасяне на удари с избухлив товар до 1700 кг ", сподели той. " Кажете ми по какъв начин МО на която и да е страна би реагирало на опасността от сходна заплаха, която се появява по границите им? "

Антонов сподели, че желае да подчертае " какъв брой професионално са работили съветските водачи. Не беше сбъднат контакт, нито пък бяха употребявани оръжия от нашите изтребители. "

" Смятам, че е по-добре да обсъждаме в Държавния департамент опциите за съдействие и взаимни дейности, само че за жалост в последно време връзката ми с Държавния департамент се свежда единствено до това да давам отговор на техните митинги против дейностите на Руската федерация ", сподели той.
" Руската федерация не се интересува от борба. Руската страна е заинтригувана от прагматични връзки със Съединени американски щати в интерес както на съветския, по този начин и на американския народ. "

Според Европейското командване на Съединени американски щати безпилотният аероплан Reaper е летял над интернационалните води, когато един от двата съветски самолета съзнателно е прелетял пред безпилотния аероплан и няколко пъти е изхвърлил гориво върху него. След това самолетът удря витлото на дрона, което кара американските сили да смъкват дрона MQ-9 в интернационалните води.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър добави във вторник, че съветският аероплан е летял " наоколо " до дрона в продължение на 30-40 минути, преди да се сблъска малко след 7 ч. централноевропейско време.

Руското министерство на защитата разяснява информацията по този начин:

" Американският дрон е летял към съветската граница с изключени транспондери, заяви министерството. То съобщи, че съветските изтребители не са осъществили контакт с безпилотния летателен уред и не са употребявали бордови оръжия ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР