Посланикът на Русия в ООН Василий Небензя обвини водената от

...
Посланикът на Русия в ООН Василий Небензя обвини водената от
Коментари Харесай

Русия обвини водената от САЩ коалиция в опит да раздели Сирия



Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна водената от Съединени американски щати коалиция в Сирия, че се пробва да раздели страната, като основава локални управляващи в регионите, освободени от Ислямска страна, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Небензя сподели това на съвещание на Съвета за сигурност. Той изрази страдание, че обединението разисква способи за възобновяване на стопанската система с новосъздадените органи за локално самоуправление, само че не и с управляващите в Дамаск.

"Това, което обединението прави, се равнява на стъпки за делене на Сирия ", акцентира съветският непрекъснат представител. "Вече нееднократно сме чували голословни опасения, че основаването на зони за деескалация може да навреди на териториалната целокупност на Сирия. Ние опровергавахме тези клевети, само че това, с което се занимава обединението, са действителни стъпки за делене на страната ", акцентира дипломатът.

Той добави, че "чуждото наличие поначало е в Сирия нелегално, без значение какъв брой се пробват избрани публични представители да намерят юридически учредения ". Небензя съобщи също, че "окупационните сили пробват да се закрепят в Сирия за неустановен период ".

Според него това не е обвързвано с битката с тероризма, която се показва като единствена цел на обединението. По-рано в. "Вашингтон пост " заяви, че Съединени американски щати имат желание да запазят военното си наличие в Северна Сирия и след разгрома на Ислямска страна, с цел да не позволен подкрепяните от Иран държавни войски да си върнат контрола над региона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР