Посланикът на Китай във Вашингтон предупреди, че Пекин ще предприеме

...
Посланикът на Китай във Вашингтон предупреди, че Пекин ще предприеме
Коментари Харесай

Китай не иска търговска или технологична война със САЩ, но Пекин със сигурност ще отговори на санкциите

Посланикът на Китай във Вашингтон предизвести, че Пекин ще предприеме ответни ограничения против Съединени американски щати. По време на Форума за сигурност в Аспен Сие Фън ( Xie Feng) съобщи, че Китай „ не може да остане безгласен “, до момента в който Съединени американски щати постановат наказания и надзор върху износа, които ще затруднят снабдяването на Китай с съвременни чипове и технологии.

„ Китайското държавно управление не може просто да бездейства “, сподели Сие на форума за сигурност. – Няма да предизвикваме, само че и няма да отстъпим пред провокацията. Така че Китай несъмнено ще отговори “.

Съединени американски щати понижават вложенията си в китайските компании, които работят в области като полупроводници, квантови калкулации и изкуствен интелект. Контролът върху износа също се актуализира, с цел да се затворят някои пропуски и да се затрудни продажбата на полупроводници в Китай от компании като Nvidia.

Пекин неотдавна отвърна на удара, като наложи възбрана за закупуване на чипове за памет на Micron Technology от китайски компании. Пекин също по този начин съобщи, че ще ограничи износа на редки метали, употребявани за производството на полупроводници, от съображения за национална сигурност.

„ Не желаеме комерсиална или софтуерна война “, добави Сие. „ Искаме да се сбогуваме освен с Желязната завеса, само че и със Силициевата завеса “.

Китай последователно стартира все по-добре да се оправя без американските технологии и на този декор облагите на китайските производители на съоръжение на чипове се удвоиха.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР