Посланикът на Грузия в Украйна ще бъде извикан в украинското

...
Посланикът на Грузия в Украйна ще бъде извикан в украинското
Коментари Харесай

Украйна привика грузинския посланик заради Саакашвили

Посланикът на Грузия в Украйна ще бъде извикан в украинското външно министерство на 4 юли за диалог поради отношението на грузинските управляващи към Михаил Саакашвили.

Това заяви министерството в обява в Telegram, оповестява Укринформ.

" Грузинските управляващи заслужават остра реакция от Украйна поради отношението си към Михаил Саакашвили. Утре сутринта грузинският дипломат ще бъде в Министерството на външните работи, ще има тежък диалог с него, той ще отиде в Грузия. Вярваме, че че Грузия би трябвало да спре да злоупотребява с Михаил Саакашвили и да ни го върне, защото той е жител на Украйна ", сподели Кулеба, представен от украинското външно министерство.
 Михаил Саакашвили гасне в пандиза
Михаил Саакашвили гасне в пандиза

През последните месеци здравословното му положение бързо се утежни

Припомняме, че в понеделник, 3 юли, Саакашвили участва на правосъдно съвещание посредством видеовръзка. Той сподели какъв брой е измършавял по време на болничния си престой.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази възмущението си от положението на ограничения от независимост някогашен президент на Грузия Михаил Саакашвили и разгласи, че поради това Украйна моли грузинския дипломат да се върне в Тбилиси.

Саакашвили явно е в тежко положение и се нуждае от здравно лекуване.

Има съмнение, че може да е бил токсичен.

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили отхвърля да помилва Саакашвили.

Саакашвили, който изкара два мандата като президент сред 2004 година и 2013 година, сега излежава присъда от шест години затвор за корист с власт, макар че интернационалните правозащитни групи дефинираха присъдата му като политически стимулирана.
 Зеленски: Спасете Саакашвили!
Зеленски: Спасете Саакашвили!

Бившият грузински президент, който се намира в пандиза, бе признат в болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР