Посланието ни е, че българската прокуратура е изключително притеснена, че

...
Посланието ни е, че българската прокуратура е изключително притеснена, че
Коментари Харесай

Иван Гешев от Брюксел: Представяте ли си премиерът на която и да е страна от Западна Европа да излезе и да каже, че ще си назначи свои хора в прокуратурата?!

Посланието ни е, че българската прокуратура е извънредно обезпокоена, че се заличава съществено в последните месеци постигнатото от България по линия върховенството на правото и правата на индивида. Наблюдават се притеснителни трендове. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Брюксел, където е на посещаване

Досъдебното произвеждане, известно като " Барселонагейт " не е завършило, само че се бави поради неналичието на отговор от управляващите в Испания, съобщи основният прокурор откакто беше изслушан от групата за мониторинг на народна власт в Екологичен потенциал.

Евродепутатите са отправили към Гешев въпроси по съответни производства на прокуратурата, измежду които " Барселонагейт " и инспекцията за фотосите с кюлчетата злато и пачките с пари в чекмеджетата на спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Прокуратурата желае по-сериозно наблюдаване върху България по механизма за върховенството на закона и по-интензивен разговор с европейските институции.

Групата за мониторинг на народна власт в Европейския парламент в Брюксел през днешния ден изслушва премиера Кирил Петков и основния прокурор Иван Гешев.

С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години и скоро това няма да може да бъде прикрито за множеството български жители. - сподели Гешев.

Групата за мониторинг на демокрацията в Екологичен потенциал следи страни, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдаване е и България.

През септември групата с ръководител нидерландският евродепутат от “Обнови Европа” София Ин’т Велд беше на посещаване в София. В отчета след задачата евродепутатите установяваха, че корупцията по високите равнища в България остава проблем.

Политици от България желаят нещо от Европейски Съюз и по-късно се връщат у нас и споделят Европейски Съюз желаят от нас еди какво си. Това е класическа скица и няма да кажа, че е подправена вест, а е манипулативна политическа вест, отсече Гешев пред публицисти.

Гледах доста забавно изявление на ръководителя на КТ Подкрепа, който сподели, че парите от Европа няма да стигнат до всички хора, а ще доближат до избрани хора.

За да не произвеждаме подправени вести, ние казахме, че желаеме засилен диаог с европейските институции и по-сериозен мониторинг за върховенството на закона, защото в България е под сериозна заплаха, добави той.

Нли не си представяте министър председателят на която и да е западноевропейска страна да излезе и да каже, че ще си назначи свои хора в прокуратурата.

Има притеснителни политически трендове, които да доведат до негативи да българите. По-добре да си кажа казуса, уточни той.

Аз нямам потребност от европейски механизъм, той си съществува и е механизъм за господство на закона. Той установи проблеми във всички страни, отсече Гешев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР