Поскъпването на млечните продукти у нас продължава и сякаш няма

...
Поскъпването на млечните продукти у нас продължава и сякаш няма
Коментари Харесай

Цените на кашкавал и сирене летят нагоре. Защо

Поскъпването на млечните артикули у нас продължава и като че ли няма да спре. Това демонстрира следствие на Нова Тв. Има растеж в цените на сиренето, кашкавала и маслото. При кашкавала цената е с 11% нагоре последните два месеца, а при сиренето - към 9%.

Едно от обясненията е, че в мандрите разноските порастват поради новите цени на тока. Така разноските за млякото са нарастнали с 45% - те идват от изменени цените на фуражите. По-високите цени на мандрите се усещат и по борсите. 

Производителите се изкушават да вдигнат шоково цените на продуктите. Разследването на Нова демонстрира, че в Европа цените на млечни артикули са били двойно по-евтини от нашите. Това се изяснява с по-голямата успеваемост в работата и по-големия мащаб на производството. 

Начинът по който е проведено нашето млекопроизводство води до по-високи цени. Нашите производители обаче настояват, че млечните артикули в Германия са по-скъпи от тук. Надценките на търговците там били доста по-ниски. 

В момента навлизат всеобщо фалшификати на кашкавал от страни като Полша. Там има голямо разминаване от стандарта и по тази причина цените са 10-12 лв..

На нашия кашкавал написа ясно, че би трябвало да е зрял най-малко 45 дни. При имитациите няма такова нещо, напомнят производители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР