Поскъпване на млечните продукти може да се очаква поради недостиг

...
Поскъпване на млечните продукти може да се очаква поради недостиг
Коментари Харесай

Двойно са намалели производителите на мляко

Поскъпване на млечните артикули може да се чака заради дефицит на мляко в Европейски Съюз, считат от Асоциацията на млекопреработвателите. Министърът на земеделието Румен Порожанов и фермери в Луковит разискаха проблемите в сектора и дегустираха артикули от локални производители на националния събор "Млечния път на България през вековете ", съобщи Българска национална телевизия.

Производителите на мляко за последните 10 години пък са двойно по-малко. Асоциацията на млекопреработвателите желае смяна на политиката за подкрепяне и засилена инспекция на всички ферми. Според тях, по този начин ще се понижи сивия бранш при продажбата на мляко, който е близо 50 %.

Въпреки че тази година парите от Европейски Съюз за "Училищно мляко " са два пъти повече, фермерите, които аплайват, понижават. "От 11 до 21 септември са подадени 163 заявки. 8 са от производители, останалите са от търговци ", разяснява Живко Живков от Държавен фонд "Земеделие ".

"За страдание имаме огромно произвеждане. Това е разпространение на българския артикул и на качеството на българския артикул ", счита министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР