Пощенски служител в Индия бе отстранен от работа, след като

...
Пощенски служител в Индия бе отстранен от работа, след като
Коментари Харесай

Индийски пощальон трупал писма 10 г., вместо да ги доставя

Пощенски чиновник в Индия бе отхвърлен от работа, откакто стана ясно, че в интервал от над 10 години не е доставил хиляди писма, написа profit.bg

Ако някои от жителите на село Одханга в индийския щат Ориса в миналото са се чудили за какво не са им върнали нищо за това предложение за работа, за молбата за дебитна карта или пък за какво в никакъв случай не са получавали писмо от някой, от който в действителност са желали да получат, има огромна възможност това писмо да е било изпратено.

То просто не е било доставено, а е попаднало в купчината с безчет други недоставени писма.

Тази купчина била открита инцидентно от група възпитаници, които си играели в остарялата постройка на пощенски клон, който се преместил на друго място.

Докато си играели в двора, те забелязали огромни чували с подаващи се от тях писма, пишат локални медии.

Когато погледнали вътре, те разкрили банкови карти и пароли, след което уведомили родителите си, а скоро по-късно управляващите се заели със случая.

Според вестник Hindustan Times, в чувалите имало към 6 000 писма и дребни пратки, като най-старите са от 2004 година

Около 1 500 писма са били избавени, до момента в който доста от останалите са влажни или развалени от термити.

Пощальонът, виновен за всичко това, се споделя Джагант Пухан, заместник-ръководител на клона, който през по-голямата част от последното десетилетие бил самичък в селския клон, написа BBC.

Мързелив, само че интелигентен?

Въпреки че Пуна наподобява го е мързяло да разнася писмата, той подходил много съобразително.

Писмата с противоположна квитанция и бързата поща били доставяни навреме, защото той знаел, че подателят ще наблюдава дали пощата му е достигнала до получателя си.

Вероятността елементарните писма да попаднат в някои от тези чували, вместо при получателя си, обаче била много огромна.

Засега не излиза наяве за какво пощальонът толкоз явно е пренебрегвал отговорностите си.

Според Hindustan Times, в своя отбрана той споделил, че в продължение на няколко години " не можел да върви обикновено и за това не бил в положение да разнася писмата ".

Разследващите управляващи пък изразили неразбиране за какво за всичките тези години няма недоволства от локалните поданици.

Всички избавени писма в този момент ще бъдат доставени, въпреки и с леко забавяне от няколко години.

Много от писмата обаче няма да доближат до своите получатели, тъй като са толкоз повредени през годините, че имената върху тях са нечитаеми.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР