Пощенска банка отново подкрепя иновативния бизнес с участието си в

...
Пощенска банка отново подкрепя иновативния бизнес с участието си в
Коментари Харесай

Кои са 12-те успешни компании, които се включиха в Dare to Scale?

Пощенска банка още веднъж поддържа новаторския бизнес с присъединяване си в програмата за напредък DaretoScale на Endeavor
 

Мисли световно, действай локално–фраза, която стана знак на шеметната глобализация на бизнеса през последното десетилетие. Но това не са просто добре звучащи думи, а изпитана истина. Устойчивият бизнес потегля от положителните позиции на локалния пазар, които ти дават подтик, сила и непоклатимост да завладяваш нови пазари, да създаваш нови партньорства и да откриваш нови територии.

 

Точно това е хоризонтът пред 12-те компании, които бяха определени да продължат във второто издание на програмата за напредък на Endeavor – DaretoScale. Пощенска банка се включва като главен сътрудник на бизнес-акселератора, дружно със Софтуер Груп и ИАНМСП,за да поддържа смелите планове на бизнесмените у нас.

 

Новите бизнес водачи

Основната част от фирмите в Dare to Scale 2развиват новаторски бизнес модели в динамичния ИТ бранш. Освен тях в програмата се включва една металообработваща компания и един винопроизводител, като в групата на новаторските компании е включена и компания от прилежаща Северна Македония. Всички селектирани бизнесивече са минали ранната фаза на своето развиване и са при започване на разгръщане на активността си.Те имат потвърден артикул или услуга на пазара, осъществили са оборот от най-малко 200 000 лева за 2019 година, броят на чиновниците им не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им e с капацитет за световен напредък.

 

Вижте повече за това, с какво се занимава всяка от фирмите натези сполучливи към този момент бизнесмени:
–развиват сполучливо търговия с компютърна и офис техника със мощно онлайн наличие и няколко магазина в огромните български градове.– създаватспециализиран програмен продукт за автоматизация и фактуриране за хостинг и телекомуникационни компании. – създаватчатбот решения, приспособени към потребностите на бизнеса или институциите. Заедно с Министерството на туризма основават чатбот, който дава отговор на най-често задаваните въпроси от българските туристина Черноморието – от плажове и цени на шезлонги, до рекомендации за културен туризъм и занимания.– създават датчици и системи за премерване, оценка, визуализация и разбор на качеството на въздуха и потреблението на водни запаси за индустриални и публични цели.–създават checkout решение за онлайн търговия, подобряващо потребителско прекарване, с доказанефект върху повишение на продажбите.– оферират услуги за създаване на софтуерни и инженерни решения. Регистрирана в Скопие, компанията работи интензивно спартньори в доста страни в Европейски Съюз и Югоизточна Европа, в това число и България.– развиват P2P лендинг платформа, която разрешава да се закупуват елементи от заеми, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции. – съветват стратегически и оказват помощ оперативно на български софтуерни компании да усъвършенстват продажбения си развой и резултати.–разработват решения за роботизирана автоматизация на бизнес процеси (RPA), още познати като софтуерни роботи за оптималната оптимизация на ежедневните повтаряеми задания във всеки бизнес. – дават услуги по създаване и ръководство на цифрови канали и реклама.– оферират инженерни услуги в региона на металообработването –проектиране, създаване, конструиране, произвеждане и монтаж, както и поддръжка на ексцентрични машини и уреди, по отношение на индустриалните потребности на клиента. – производители на неповторимо вино от био малини, отглеждани в България. 
Oт септември до декември 2020 година oснователите накомпаниите, участващи в Dare to Scale, ще вземат участие в профилирани образования ище работят с самостоятелен наставник от мрежата на Endeavor, като ще имат опция да се срещнат с главните играчи в предприемаческата екосистемапо време наобученията и съпътстващите ги събития. Програмата ще завърши с Demo Day за представяне на всеки от бизнесите пред жури от одобрени бизнес водачи.

 

Примерите за сполучлив бизнес са вдъхновяващи. Такива са и историите на всяка една от тези компании, които демонстрират силата на предприемаческата сила за развиване. И съгласно уредниците от Endeavor има още доста като тях. А най-ценна е устойчивата смяна, която носи сходна стратегия, тъй като посредством триумфа на съответните компании тя влага и в развиването на цялата бизнес среда.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР