Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през

...
Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през
Коментари Харесай

Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през последните два месеца, заяви Галин Цоков

Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през полседните два месеца. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с шефове и учители от учебни заведения в община Гоце Делчев.

Той разяснява опциите, които дават цифровите технологии и сполучливите образци на внедряването им в разнообразни просветителни институции по света.

" Разбира се, дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и би трябвало да отчитаме традициите на българската просветителна система ", акцентира проф. Цоков.



По думите му при всяка промяна и промяна е доста значимо да се чува мнението на хората, които са част от системата.

" Затова и тези срещи по места са толкоз значими, тъй като желая да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по смяна ", сподели още министърът.

В идващите месеци поетапно започват състезанията за шефове. С приоритет ще се проведат тези, в които повече от 3 години, краткотрайно е имало шеф.

" Вярваме, че това са хора, които са навлезли в спецификата и в случай че имат предпочитание да заемат за непрекъснато позицията, ще бъдат подготвени да отговорят на изискванията. След това поетапно ще продължим с навършилите години за пенсиониране с връчено предупреждение, а по-късно и с останалите ", изясни проф. Цоков.

Предвижда се новите състезания да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се ускоряват практическите задания.

" Искаме да приспособяваме състезанията към условията на новото време. Директорът към този момент не би трябвало да бъде един сполучлив админ, а същински учебен водач, който освен да се приспособява към изменящия се свят, само че и да е иноватор и визионер ", сподели министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР