Посещението на президента Владимир Путин в Дамаск показва, че Русия

...
Посещението на президента Владимир Путин в Дамаск показва, че Русия
Коментари Харесай

Експерт: Путин показа - Сирия е наша

Посещението на президента Владимир Путин в Дамаск демонстрира, че Русия е преобладаващата мощ в Сирия. Освен това Москва алармира на Съединени американски щати и Иран, че не желае да вижда борбата сред тях в Сирия. Това мнение беше изразено във вторник в диалог с сътрудник на ТАСС от откривател във Вашингтонския арабски център Джо Макарон, разяснявайки визитата на съветския водач в Сирия.

" Това не е първият път, когато Путин пътува до съветските войски, ситуирани в Сирия. Този път сходно пътешестване имаше смисъл, тъй като беше на път за Истанбул по време на православната Коледа. Въпреки това, датите на това пътешестване също са забавни, тъй като е станало след убийството на Касем Сюлеймани и на фона на реакцията на Иран на интервенцията в Съединени американски щати ", съобщи американският специалист. Имаше поради убийството от американците на командира на специфичните елементи Ал-Кудс от Ислямския революционен гвардейски корпус на Иран Касем Сюлеймани.

Русия се стреми да предотврати вероятно прекосяване на сирийския президент Башар Асад към Иран в светлината на внезапно утежняване на връзките сред Вашингтон и Техеран. " Путин припомня на заинтригуваните страни, че Русия остава преобладаващата мощ в Сирия, като в същото време подсигурява, че Асад няма да се насочи към Иран след убийството на Сюлеймани и леко загатва, че не желае да вижда американско-иранската борба в Сирия ", уверен е Макарон.

Според него американско-иранската борба дава опция на Русия да укрепи позициите си в Сирия. " С оглед на обстоятелството, че Съединени американски щати и Иран са погълнати от тази нова рецесия, Русия вижда опция да консолидира своето въздействие в Сирия ", съобщи политологът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР