Посещението на папа Франциск е голямо признание за българската политика

...
Посещението на папа Франциск е голямо признание за българската политика
Коментари Харесай

Захариева: Посещението на папата е голямо признание за българската политика

Посещението на папа Франциск е огромно самопризнание за българската политика и реклама за България. Това сподели външният министър Екатерина Захариева пред bTV.

„ Той е доста друг папа. Казва, че свещениците би трябвало да бъдат при хората. Трябва да слязат от лъскавите коли, би трябвало да оказват помощ на хората в потребност “, разяснява Захариева.

„ Той е доста предан на мира, на равните права. Той е първият папа, който споделя, че дамите имат място в църквата. Вчера, по време на литургията, първото четене беше осъществено от жена. Това е папа, който е отвън протокола, видяхте по какъв начин през вчерашния ден излезе от храма " Св. Александър Невски " и се ръкува с всички хора. Доверието в папа Франциск е доста по-голямо, в сравнение с доверието в самата католическа черква ”, сподели още Захариева.

Относно апела на Светия отец по време на литургията на пл. „ Батенберг ” да се помогне бежанците външният министър сподели: „ Това беше апел да се подаде ръка на хората, бягащи от война. " Подайте ръка " не значи " Oтворете границата си всеки да пристигна ". Всеки, който бяга от война, би трябвало да отиде на контролно-пропускателния пункт, а не да минава скрито със стълби ”.

Относно избора на нов президент в северна Македония – Стево Пендаровски, външният министър сподели, че чака от него друго връзки към България. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР